Grupul NEPI Rockcastle anunţă, într-un comunicat de presă, că donează 150.000 de euro către Federația Intrenațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie-Regiunea Europa.

“Banii vor fi alocați în funcție de nevoile medicale pentru achiziția de materiale și produse dezinfectante necesare combaterii răspândirii virusului, dar și pentru campanii de informare a populației. În plus, NEPI Rockcastle intenționează să deruleze prin canalele online ale celor 19 centre comerciale din România și o campanie susținută de strângere de fonduri de la donatori individuali. Astfel, fiecare persoană care dorește să contribuie o va putea face din confortul propriei locuințe, prin simpla accesare a site-urilor mall-urilor sau prin canalele sociale. Toate sumele colectate vor fi sprijini eforturile Crucii Roșii Române în lupta împotriva răspândirii virusului”, precizează sursa citată.

NEPI Rockcastle mai informează că “fondurile vor fi distribuite către mai multe Societăți Naționale de Cruce Roșie din Europa Centrală și de Est: România, Polonia, Serbia, Croația, Cehia, Ungaria, Lituania, Slovenia și Slovacia. Sumele vor fi utilizate pentru produsele vitale în acest moment: măști de protecție, săpun, dezinfectant de mâini, șervețele și alte produse de igienă”. (ZCH NEWS)