Compania Heidelberg Cement România anunţă că sprijină spitalele judeţene din Piatra Neamţ, Târgovişte şi Deva, acolo unde își concentrează activitatea operațională prin fabricile de ciment.

“În cadrul unui parteneriat cu Asociația Volunteer for Life, compania a donat Spitalului Județean Neamț 4 containere medicale echipate, mobilate și dezinfectate, astfel încât trierea pacienților să aibă loc în afara perimetrului propriu-zis al spitalului. Acestea conțin și camere de izolare, unde pacienții așteaptă să fie trimiși pe secțiile de specialitate”, se menţionează într-un comunicat de presă.

„Principala noastră preocupare în aceste moment este menținerea sănătății și siguranței angajaților și partenerilor noștri. Pe lângă măsurile stricte pe care le-am luat la nivelul intern în cadrul societății, putem să îi protejăm și prin sprijinul oferit comunităților unde ne desfășurăm activitatea”, a declarat Florian Aldea, președinte-director general Heidelberg Cement România.

Heidelberg Cement România mai anunţă că a sprijinit Fondul de Urgență inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare cu suma de 124.000 euro. Din această sumă s-au achiziționat și trimis Spitalului Județean Târgoviște 6 paturi de terapie intensivă și un monitor de funcții vitale, iar Spitalului Județean de Urgență Deva un aparat performant, care detectează 18 virusuri (coronavirus, virus gripal, virus paragripal) și 4 bacterii. „De asemenea, căutăm modalități de a susține și activitatea Spitalului din Pucioasa, care are în acest moment rol de spital suport”, a completat Florian Aldea.

Compania a oferit şi suma de 5.000 euro inițiativei Cumpărături la ușa ta, pentru înființarea unui call-center, asigurarea materialelor de protecție sanitară a voluntarilor care fac livrările de alimente și organizării unui prim centru logistic. Cumpărături la ușa ta este o inițiativă voluntară a Asociației Geeks for Democracy care livrează la domiciliu persoanelor în vârstă sau nedeplasabile pachete de alimente de strict necesitate, pentru ca mult mai mulți oameni să poată rămâne acasă, în siguranță. Transportul și logistica sunt gratuite, dar costul cumpărăturilor se achită la livrare, conform bonului de casă. În acest moment, se distribuie alimente în București și județul Ilfov. Voluntari din alte orașe s-au alăturat acestei inițiative, apelurile fiind preluate la nivel național prin acest call-center. (ZCH NEWS)

Articolul precedentNEPI Rockcastle donează 150.000 de euro pentru Crucea Roșie din 9 ţări
Articolul următorInstitutul Naţional de Sănătate Publică: „Recomandări de prioritizare a testării pentru COVID-19”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.