Nenorocirile din sănătatea românească, „preconizate“ de liberali, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOana Bulai, candidat al PSD Neamț pentru Camera Deputaților, susține că nenorocirile care se înregistrează în domeniul medical românesc își au rădăcinile în actuala Guvernare PNL, care, după ce a preluat puterea la sfârșitul lui 2019, a croit un buget dimensionat astfel încât să nu poată susține nici pe departe cheltuielile pentru o bună funcționare a sistemului medical.

Analizând disponibilul din sănătatea românească din anul curent, acesta este cu 11,48 miliarde de lei mai mic decât cel de anul trecut. „Într-un an cu criză pandemică ce a cuprins întreaga lume, sistemul medical avea nevoie de o finanțare semnificativă, dar liberalii au gândit că pot tăia de la Sănătate peste 11 miliarde de lei! Cum putem vorbi de performanță în spitale, de dotări, de medicamente, de un număr de angajați pe măsura serviciilor asigurate, de specialiști care să își desfășoare activitatea în condiții decente, dacă nu sunt bani? Un sistem de sănătate puternic înseamnă un sistem în care sunt fonduri, în care managerii de spitale nu se chivernisesc la ultimul leu și nici nu sunt forțați să recurgă la fel de fel de artificii pentru a găsi soluții la problemele care apar, pentru că nu au bani cu care să pună în aplicare cele mai potrivite decizii! Vorbim de nenorociri în spitale, vorbim de pacienți forțați să vină cu medicamentele de acasă, de meniuri sărăcăcioase, necorespunzătoare din punct de vedere caloric! Iată de unde vine rădăcina tuturor acestor rele! Dacă ar fi o guvernare apropiată de oameni, dacă liberalii i-ar iubi pe români, nu ne-am confrunta cu vreo astfel de problemă! Și dacă din bruma de bani pe care i-a primit domeniul medical de la bugetul național s-ar fi făcut o prioritizare a nevoilor și cheltuielile ar fi fost cu cap, poate lucrurile ar fi stat puțin mai bine! Dar hapsâni, dornici de îmbogățire peste noapte, peneliștii au făcut vraiște și în bugetul sărăcăcios al sănătății și profitând de starea de urgență dată de pandemie, au derulat fel de fel de afaceri în interes personal și de partid. Acum au pe conștiință atâtea suflete nevinovate, care nu pot fi salvate din ghearele morții pentru că nu sunt condiții în spitale! Poartă întreaga vină a nemulțumirii cadrelor medicale, epuizate de atâtea luni de muncă în condiții foarte grele! Și mai au o vină! Au inimă de câine! Nu le e milă de nimic ce se întâmplă în jur. Lucrurile nu pot rămâne așa! Sunt prea grave și se accentuează de la o zi la alta! Românii trebuie să facă front comun și pe 6 decembrie să voteze împotriva acestor nenorociți care au distrus țara“, a declarat Oana Bulai, candidat al PSD Neamț la funcția de deputat.

Ce e foarte grav este că, foarte sigur, peneliștii au croit un buget la fel de schilodit și pentru 2021 și din acest motiv refuză categoric să îl prezinte în Parlamentul României. „Dacă anul trecut, când au preluat țara cu ample proiecte de dezvoltare, cu strategii puse la punct, nu au fost capabili să facă un buget satisfăcător, ce-or fi în stare să facă acum, când România nu mai are nimic la bugetul național, e datoare vândută străinilor și a ajuns într-un hău fără fund? Au distrus educația, sănătatea, au blocat proiecte, nu au atras fonduri europene! Le-a mai rămas să dea oamenii afară din servicii, să taie pensii, salarii și alocații! Trebuie neapărat făcut ceva, pentru salvarea țării. Și acest «ceva» înseamnă PSD. Ne vedem la urne în mai puțin de 3 săptămâni. Scăpăm de ei prin votul fiecărui român care își vrea binele lui, ai copiilor, părinților“, a mai spus Oana Bulai.

Articolul precedentÎncă o zi cu peste 200 de nemțeni pozitivi la Covid. Sunt 1.131 pacienți în ATI
Articolul următorProgramul funeraliilor organizare pentru actrița Draga Olteanu Matei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.