Astăzi, 19 noiembrie, se înregistrează, din nou, un număr mare de persoane nou confirmate cu Covid în județul Neamț. Sunt 202 cazuri noi anunțate de Grupul de Comunicare Strategică și 26 de pacienți retestați pozitiv.

În ultimele zile, în ciuda numărului mare de persoane infectate, rata de infectare comunitară a crescut ușor, iar astăzi este de 2,47 cazuri la mia de locuitori, față de 2,43 ieri. Testările săptămânale care se fac în centrele rezidențiale și în azile au dus la această explozie de cazuri noi, o analiză a situației epidemiologice în focare urmând a fi dată publicității de Direcția de Sănătate Publică Neamț.

În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț astăzi erau internați 325 bolnavi cu Covid, dintre care 3 ventilați mecanic în sectorul ATI amenajat în UPU. În Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani erau ieri 26 de pacienți cu forme ușoare de Covid.

La nivel național, astăzi au fost 10.108 cazuri noi după prelucrarea a 36.963 de teste.

În spitale sunt internați 13.447 de pacienți cu Covid, dintre care 1.131 în ATI. În ultimele 24 de ore s-au mai înregistrat 167 de decese, dintre care doar 7 pacienți cu Covid nu mai aveau și alte boli. Mai multe detalii despre datele la zi aici .

C.I.

Articolul precedentMara Calista, PNL: Sprijinim activ persoanele fizice și pentru firme, pentru a trece cu bine peste această perioadă.
Articolul următorNenorocirile din sănătatea românească, „preconizate“ de liberali