0:00

Evenimentul creat pe facebook de către utilizatorul Albert Becheru, intitulat „Proteste în toată ţara pentru preţul carburanţilor”, prin care românii sunt îndemnaţi să iasă în stradă joi, 30 iunie, de la ora 12,00, a strâns până acum acordul de participare a 5.000 de utilizatori. Alţi 165.900 de români şi-au exprimat interesul pentru aceste proteste, până astăzi, 13 iunie.

Printre cei care şi-au anunţat participarea se află câteva zeci de nemţeni şi numărul acestora este în creştere.

„E timpul să facem ceva, ieșiti în stradă, blocați pompele. Este imposibil şi inadmisibil ca într-o ţară ca România prețul carburantului să depășească 9 lei/litru. Share masiv ca să vadă toată lumea şi să stabilim ce şi când vom face. La 121$ pe baril este imposibil ca prețul sa depășească 9 lei/litri (unde jumătate din aceşti bani merg către stat). Noi facem ceva !”, spune iniţiatorul în timeline-ul postării evenimentului.

Nemţenii se alătură protestului pentru preţul carburanţilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Acesta este din Râmnicu Vâlcea şi lucrează în transporturi, deci este afectat în mod direct de scumpirea carburanţilor la pompă.

Între timp a fost creat şi un grup cu acelaşi nume, în care s-au înscris deja peste 9.100 de utilizatori din toate colţurile ţării. Aici un botoşănean explică cum s-a protestat la una dintre staţiile din localitate şi îi îndeamnă şi pe ceilalţi să procedeze la fel: „Alimentaţi de câte 1-2 lei, nu ţineţi pompele blocate, învârtiţi-vă aşa. Legal  nu vă poate face nimic, trebuie să ne facem auziţi! Nu turaţi motoarele, nu supăraţi angajaţii, păstraţi bonurile!”.  Un alt utilizator, şofer pe camion îşi îndeamnă colegii camionagii să blocheze total pompele.

Potrivit site-ului Cargopedia – bursă de transport marfă online, preţurile din urmă cu o săptămână arată că în România preţul benzinei la pompă a trecut de 9 lei/l, în marea majoritate a ţărilor europene acesta fiind de 9-10 lei/l.

Nemţenii se alătură protestului pentru preţul carburanţilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Sursă: cargopedia.ro

Guvernanţii au luat o măsură de protejare a transportatorilor, în pachetul de măsuri Sprijin pentru România, prin care aceştia beneficiază de un preţ mai mic cu 0,50 lei/l. Ceea ce este total ineficient, o măsură mai mult pe hârtie.

Costurile mari la carburanţi deja se reflectă în scumpirile la tot ceea ce înseamnă alimente şi facturi care afectează întreaga populaţie.

Angela Croitoru

Articolul precedentComunicat de presă: George Lazăr și gestionarea eficientă a energiei la nivel mondial
Articolul următorFOTO. Accident la Crăcăoani. O femeie transportată la spital
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.