Germania a actualizat zonele de risc din România în contextul pandemiei, lista fiind completată cu județul Neamț și Caraș-Severin, în timp ce Argeș și Dâmbovița au fost retrase de pe această listă.

”În continuarea precizărilor din data de 10 septembrie 2020, privind modificarea condițiilor de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania în contextul pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile germane au actualizat lista „zonelor de risc“ din România, cu intrare în vigoare din 16 septembrie 2020. Ca urmare a acestei actualizări, județele Neamț și Caraș-Severin au fost introduse în categoria de risc, în timp ce județele Argeș și Dâmbovița au fost retrase de pe listă. La acest moment, ținând cont de aceste ultime decizii ale autorităților germane, alături de municipiul București, 11 județe din România se află pe lista “zonelor de risc”: Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Vaslui, Vâlcea”, transmite Ministerul Afacerilor Interne

Drept urmare, nemțenii care doresc să călătorească în Germania, sunt obligați să se autoizoleze la domiciliu sau în alte spații de cazare disponibile, timp de 14 zile după sosire.

Există totuși două excepții de la obligativitate. Una dintre ele este dacă aveți deja testul covid -19  făcut cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în Germania, bineînțeles, testul trebuie să fie negativ. Rezultatul poate fi prezentat sub forma unui certificat medical tradus în germană sau engleză care trebuie păstrat cel puțin 14 zile după ce ați pătruns în Germania.

Cea de-a doua excepție este efectuarea testului imediat după sosirea în Germania, în acest caz autoizolarea fiind obligatorie doar până la primirea rezultatelor. Testarea este gratuită în primele 10 zile de la sosirea în Germania dintr-o zonă de risc. Poate fi efectuată fie direct la aeroport, fie la medicul de familie, sau la autoritățile locale de sănătate.

Aceleași reguli se aplică și în cazul tranzitării teritoriului german, fiind permise opririle pentru alimente sau combustibil, dar nu și vizite turistice sau alte activități.

În cazul în care regulile impuse nu sunt respectate, autoritățile germane pot aplica amenzi de până la 25.000 de euro.

 

A.H.

Articolul precedentÎncă 36 de persoane cu coronavirus în Neamț, record cu 110 cazuri în Iași
Articolul următorUn șofer și-a văzut de drum după ce a accidentat o fată