pietricica turism

Maximiliano Giusti

În tur, la Piatra Neamț, Vasile Miriuță avea parte de superlative la finalul jocului, datorită prestației jucătorilor, dar și a rezultatului: 1-0. Datele problemei s-au schimbat între timp. Ceahlăul joacă haotic și nu mai are acea combativitate în teren, care le-a creat un avantaj și un renume anul trecut. De partea celaltă, Pandurii nu mai au inventivitate la mijlocul terenului și nici pasa decisivă precisă, după transferul lui Eric. Pandurii, l-au achiziționat, însă, pe argentinianul Maximiliano Giusti, care a declarat: ”E dificil să câștigăm campionatul, dar nu e imposibil”.

Moment dificil pentru Ceahlăul

Jocul de la Târgu Jiu este un al doilea moment mai dificil pentru Costel Ilie și colegii săi din conducerea tehnică a Ceahlăului, intrați în ”spirala” meciurilor neconcludente. Înaintea meciului cu Pandurii Târgu Jiu, cinci jucători experimentați sunt anunțati ca absenți. Toți au format în toamna anului trecut axul central al echipei. Astfel vor lipsi: Gabriel Cânu – suspendat,  Daniel Stana – accidentat, Bojan Golubovic – suspendat o etapă, după cartonașul roșu încasat etapa trecută, Emil Jula – accidentat și Adrian Gheorghiu – suspendat pentru cumul de cartonașe. Despre Stana se știe deja că vă sta până spre finele lunii martie, după operația suferită la genunchi, iar Jula nu s-a pregatit cu echipa în săptămâna aceasta, deși în etapa trecută nu a jucat decât cinci minute, cu U Cluj. Singurul motiv de bucurie este revenirea lui Doru Popadiuc, jucător care îl va înlocui pe Gheorghiu.

Costel Ilie

”Vom juca în compania unei echipe ce are în componență jucători cu experiență, care au arătat și în competițiile continentale, Europa League, că pot face față. Din păcate, avem trei jucători suspendați, mai avem probleme medicale la Jula și la Daniel Stana. Sperăm să facem un joc bun și să ne întoarcem cu un rezultat bun acasă”, spune Costel Ilie.

Costel Ilie i-a ”disecat” pe Panduri

Despre jocul Pandurilor, antrenorul principal al Ceahlăului, spune că i-a analizat și a tras concluziile. ”Pandurii sunt fluctuanți în evoluții. Au fost campionate când au avut evoluții bune timp de 6-7 etape, dar au fost și campionate când au început mai prost. Acuma, am văzut meciul lor, în deplasare cu Oțelul Galați, unde n-au avut o prestație bună, dar în cadrul echipei au jucători care pot face diferența”, crede Costel Ilie. Față de meciul tur, mijlocașul Eric, nu va evolua, acesta fiind considerat pericolul numărul unu pentru poarta Ceahlăului.

Nicolai Calancea

”Într-adevăr, Eric era un jucător esențial, dar am văzut că au mai transferat câțiva jucători brazilieni care au mai jucat în campionatul nostru. Fără Eric, la ce s-a văzut în prima etapă, într-adevăr, suferă la capitolul creație și forță de joc. Până la ora meciului vom vedea cât de mult contează absența lui Eric și în meciul cu noi. În locul lui Eric a apărut un alt jucător de ultimă pasă, Di Stefano, dar nu se ridică la nivelului lui Eric”, crede antrenorul principal al Ceahlăului.

Atuul gazdelor

Costel Ilie mai spune că un atu important al Pandurilor este lotul de jucători, care joacă de ceva timp sub comanda lui Cristi Pustai. ”Pe linia de fund n-au schimbat absolut nimic, deci sunt aceiași. A venit Dan Nistor. Pe benzi joacă Buleică și Nicoară, în față, l-au adus pe Cristi Bud, un jucător bun al campionatului, care vine după o accidentare destul de gravă, dar care a mai lucrat cu domnul Pustai și îi știe potențialul”, a mai precizat Costel Ilie.

Tehnicianul pietrenilor spune că noii veniți s-au achitat bine de sarcini și mizează pe ei în meciul de la Târgu Jiu. Mai mult, locul lui Jula ar putea fi luat de Ntambue, care, în dorința de afirmare, poate juca dezinvolt chiar din primul minut. ”Vaidas a și contribuit la gol, iar nicu Calancea nu a avut ce să apere. A avut puțin ghinion la golul marcat de clujeni. S-a rezolvat și problema lui Ntambue, așa că ne putem baza pe serviciile lui, pentru că face parte din lot”, a mărturisit Costel Ilie. Antrenorul Ceahlăului  a mai spus și de ce ar avea nevoie echipa pentru a obține un rezultat bun la Târgu Jiu: ”Am avea nevoie de încredere, de un joc curajos, deci să nu ne cantonăm în apărare și de multă șansă”.

Moralul pietrenilor suferă

Despre moralul jucătorilor, veștile nu sunt prea îmbucurătoare. Despre restanțele financiare nu vrea nimeni să vorbescă, dar nimeni nu le neagă. Când vine vorba despre punctele pierdute cu U Cluj, situația se schimbă. ”Băieții sunt, oarecum, afectați, pentru că am avut 1-0 cu U Cluj, apoi am avut ocazii, prin Chitoșcă, prin Achim și e frustrant când ratezi, dar îmbucurător este că au ajuns în situații de a marca”, spune Costel Ilie. Acesta crede că media de vărstă e echipei este una scăzută și lipsa de experiență, uneori, poate fi hotărâtoare. ”Numai pe bancă, dacă vă uitați, media este sub 24 de ani, cu excepția portarului Jovic, care este un băiat de caracter, pe care mă pot baza în continuare. Ștefănescu, Ntmabue, Rusu, Tăbăcariu toți sunt tineri sub 24 de ani.”, a conchis Costel Ilie.

Lotul Ceahlăului a plecat la Târgu Jiu în dimineața zilei de vineri, 28 februarie și va face o ”escală” la Mediaș. Acolo, pietrenii vor face un antrenament și vor înopta, după care sâmbătă, 1 martie, nemțenii vor continua deplasarea spre Târgu Jiu. Pandurii – Ceahlăul se joacă duminică, 2 martie, de la ora 20, în direct la Digi Sport 1.

Cristi SOROCEANU

1 COMENTARIU

  1. Aceleasi scuze…lipsa de respect fata de suporteri si fata de traditia clubului,blazare pe toata linia conducatori ,antrenori,jucatori.Putin va propuneti putin reusiti,daca vreti bani…jucati la pariuri prietenii stiu de ce?

Comments are closed.