0:00

Nemţeni propuşi lui Piţurcă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Tehnicianul Vasile Miriuță propune trei jucători de la Ceahlăul lui Victor Pițurcă, antrenorul naționalei de fotbal a României: Andrei Marc, Daniel Stana și Vlad Achim. Cei trei jucători au fost folosiți pe posturi cheie, în actualul debut de campionat, în care Ceahlăul a impresionat prin constanță și prospețime în joc.

”Dedicație” pentru echipa națională

Selecționerul Victor Pițurcă a fost criticat, în dese rânduri, că nu convoacă cei mai în formă jucători la echipa națională. După disputarea etapei a 6-a din Liga I, campionatul se va întrerupe pentru a permite echipei naționale să dispute jocurile cu Ungaria și Turcia, din preliminariile Campionatului Mondial. Vasile Miriuță, antrenorul principal al Ceahlăului, consideră că, în momentul de față, cel puțin 3 dintre elevii lui ar putea face pasul în naționala României. ”S-a văzut că echipa Ceahlăul are un viitor frumos. Marc este în lotul naționalei de tineret, iar Popadiuc a fost convocat în naționala de juniori. Am spus că jucătorii mei sunt cei mai buni din campionat. Acum, pentru naționala mare, îi propun pe Marc, Achim și, sincer, chiar dacă are o vârstă, Stana, care a avut un început de campionat excelent”, a spus Miriuță. Tehnicianul principal al formației pietrene explică de ce s-a oprit asupra mijlocașului Stana: ”Dacă vine Florescu la echipa națională, de ce n-ar fi convocat Stana, un jucător care are niște execuții cu care poate tranșa soarta unui meci important. Am dat un exemplu, sper să nu se supere nimeni, dar asta e părerea mea. Dar, la noi, la Ceahlăul grupul este cel mai important”.

Muncă, seriozitate și modestie       

Vasile Miriuță a dat și un exemplu de fotbalist care a progresat în cele 5 etape scurse până acum, cu toate că nu-i place să dea astfel de exemple în presă. ”Pe Achim l-am găsit ca un jucător bun, dar care nu făcea schimbările de ritm pe care le doream eu. Dar, de o lună de zile, Achim mi-a demonstrat că poate să facă lucrul ăsta. Și-a dat seama și el că, în cazul în care face asta, va crește în valoare. A performat în tehnică, pe planul fizic, a crescut, în ansamblu, ca jucător. Și jocul lui, de câteva etape, demonstrează asta”, crede Vasile Miriuță. Tehnicianul pietrenilor a scos permanent în evidență 3 factori ce caracterizează lotul pe care îl antrenează: munca, seriozitatea și modestia și a revenit imediat la atitudinea de antrenor, care și-a propus să aducă în prim-plan forța echipei. Într-adevăr, Ceahlăul, prin forța grupului, a ieșit în evidență, iar spectatorii au răspuns pe măsură: au început să vină la stadion, încântați de rezultate, dar și de joc. ”Echipele care vin la Piatra Neamț trebuie să ne știe de frică. Să-și pună problema că aici este o echipă care nu cedează niciun punct, indiferent că la Piatra Neamț vin Steaua, Dinamo, sau Petrolul. Dar, asta se poate face numai prin jocul nostru, prin dăruirea noastră, prin agresivitatea noastră pozitivă. Publicul e fantastic atunci când ne susține la greu”, crede Vasile Miriuță.

Lider desemnat pe valoare

Jucătorii Ceahlăului au un lider muncitor, un sârb ”adevărat”, luptător, care în sezonul trecut a fost golgeterul echipei. Tehnicianul Vasile Miriuță explică de ce l-a ales pe Bojan Golubovic căpitanul echipei Ceahlăul. ”Eu mi-am dat seama după câteva zile de când am venit la Piatra Neamț că Bojan este un băiat extraordinar și un jucător care muncește pentru echipă: aleargă, face pressing și merită să fie căpitan. Eu am fost 3 ani de zile căpitan la Cottbus și am fost străin. Nu mi-a fost ușor cu nemții, dar și jucătorii te acceptă, chiar dacă ești străin, în cazul în care te văd că ești în slujba echipei, îți faci treaba, ești corect și serios”, a explicat Miriuță. Acesta spune că important pentru Ceahlăul este ca jucătorii să fie în formă maximă în ziua jocului. „Cel mai important este să fii proaspăt la meci. Victor Asamoah este însă un meseriaș care-și face treaba. Facem un plan de pregătire, cum a fost în perioada de vară, când am gândit un plan de pregătire foarte bun, băieții au reacționat și acum sunt dispuși la efort. În cursul săptămânii ne antrenăm foarte bine, astfel încât la ora meciului să fim în formă”, a precizat antrenorul nemţenilor.

Diferența între Germania și România

Vasile Miriuță spune că în România absența centrelor de copii și juniori este cea mai gravă problemă cu care se confruntă fotbalul. ”Ne lipsește infrastructura, centrele de copii și juniori, unde putem crește copii, pe care să-i aducem la echipa mare. Uitați-vă, cel mai bun exemplu din Germania, este echipa din Dortmund. Au câștigat campionatul acum doi ani cu jucători de 19-20 de ani, plus doi jucători cu experiență, Weidenfeller și Khel, dar, în rest, au crescut copii, pentru că ăsta e viitorul: centrele de copii și juniori, care, din păcate, nouă ne lipsesc. Plus infrastructura, că nu poți să-i aduci pe copii să joace pe maidan”, și-a încheiat Vasile Miriuță pledoaria pentru investiții în fotbalul românesc.

Nemţeni propuşi lui Piţurcă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Nemţeni propuşi lui Piţurcă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Nemţeni propuşi lui Piţurcă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Nemţeni propuşi lui Piţurcă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentAnchete în cazul copilului înecat la Bâtca Doamnei
Articolul următorPDL Roman n-are convulsii

3 COMENTARII

 1. e cam devreme sa fie convocati.
  ei trebuie sa confirme pe parcursul unui tur sau retur de campionat si apoi…

 2. Am mai spus-o si repet:Andrei Marc va fi un mare fundas.Va veni momentul cand Ceahlaul va castiga enorm de pe urma lui.Dar si jucatorul a castigat datorita echipei!!!!!

 3. Cata modestie! :))))
  O echipa de locul 8 propune nu unul, ci 3 jucatori la nationala:)))

  Sa castige Ceahlaul campionatul 3 ani, sa joace in liga campionilor si apoi sa propuna jucatori.

  ASTA INSEAMNA MODESTIE!

Comentariile sunt închise.