reclama autocenter

hanganu

* „Urmează ca, după aceste anchete, să primim un raport cu rezultatele și cu măsurile care se impun”, a precizat Mihai Hanganu, consilier al președintelui CJ Neamț

* „Durerea mare e că s-a pierdut un copil”, a declarat Dan Marian Lospa, director general adjunct DGASPC Neamț

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă s-a autosesizat și a dispus efectuarea unei anchete interne atât în cadrul fundației WKMS – „Să-i ajutăm iubindu-i”, cât și în cadrul DGASPC Neamț. În urmă cu trei zile, un adolescent, în vârstă de 16 ani, aflat în plasament la Fundația WKMS – „Să-i ajutăm iubindu-i”, s-a înecat în lacul Bâtca Doamnei. Potrivit consilierului pe probleme de asistență socială și protecția copilului, Mihai Hanganu, ancheta este în desfășurare și este făcută de două comisii formate din asistenți sociali și juriști ai Direcției pentru Protecția Copilului și din reprezentanți ai fundației care avea în plasament copilul. În paralel, sunt verificate documentele fundației și se desfășoară și o anchetă penală.

”Am fost și eu acolo, sunt două comisii de cercetare, una de la direcție și alta de la fundație. Fundația WKMS funcționează perfect normal încă din anul 2000, este acreditată și are dreptul să ia în plasament copii fie prin hotărârea comisiei de la Direcția pentru Protecția Copilului, fie prin sentință judecătorească. Au toată răspunderea să aibă grijă de copii. Domnul președinte Culiță Tărâță s-a autosesizat, eu am preluat cazul și urmează ca, după aceste anchete, să primim un raport cu rezultatele și cu măsurile care se impun”, a precizat Mihai Hanganu (în imagine), consilier al președintelui CJ Neamț, pe probleme de asistență socială și protecția copilului.

Verificări ale DGASPC

Între timp și la nivelul DGASPC Neamț, prin intermediul personalului specializat, se fac verificări la fundația unde copilul era încredințat prin hotărâre judecătorească. ”În regim de urgență a fost anunțat și președintele Consiliului Județean, iar dumnealui a dispus o anchetă administrativă. Comisiile sunt formate din juriști și asistenți sociali ai DGASPC și, de asemenea, am desemnat doi psihologi, care acordă asistență de specialitate celorlalți copii, care au asistat la tragedie. Am dat și note interne către toate ONG-urile și centrele de plasament care au copii în plasament cu măsurile care trebuie luate pe perioada vacanței. De asemenea s-au luat și declarații și documente pentru a se verifica activitatea fundației. Durerea mare e că s-a pierdut un copil dintre cei 50 pe care fundația îi are în îngrijire, în condiții foarte bune chiar, copilul în cauza fiind foarte bine integrat, cu rezultate bune la învățătură. Rezultatele finale ale anchetei vor fi trimise la final președintelui Consiliului Județean și desigur vor fi făcute publice”, a declarat Dan Marian Lospa, director general adjunct DGASPC Neamț.

Irina CĂLIN

Articolul precedentÎn marșarier, direct în pieton
Articolul următorNemţeni propuşi lui Piţurcă