pietricica turism

Nemțeanul Florin Florea este noul preşedinte al atletismului românesc. El s-a impus după o victorie obţinută cu 103 la 83 în turul al doilea de scrutin, în faţa lui Traian Badea, vicepreședinte Federaţiei Române de Atletism (FRA). Pentru funcția de președinte au mai concurat Constantina Diţă-Tomescu, Monica Iagăr, Constantin Iacoban şi Constantin Obreja.

Florin Florea s-a născut la 25 octombrie 1964, în comuna Mărgineni și, de ani buni, s-a stabilit la Brașov. Descoperit de antrenorul Ion Iorga, el a rămas în istoria atletismului nemțean ca fiind cel mai rapid alergător de înaltă performanță.

“Mă bucură foarte mult alegerea sa. L-am descoperit la Liceul Forestier, în 1982. Am lucrat împreună doi ani și deja era printre cei mai buni sprinteri din țară. Este un tip extrem de ambițios, priceput, a înființat două cluburi de atletism la Brașov. Tot ce a făcut, a făcut la nivelul cel mai înalt și este foarte capabil. De aceea așteptările sunt mari pentru toată lumea. Îi doresc mult succes!”, a declarat antrenorul Ion Iorga, de la CS Ceahlăul Piatra Neamț.

Și profesorul Dan Cojocaru, de la CS Ceahlăul, se bucură pentru alegerea lui Florin Florea în fruntea atletismului românesc. “Este foarte potrivită alegerea sa, pentru că are experiență atât ca sportiv de performanță, cât și ca om care a lucrat mulți ani în administrația publică. Are toate atuurile pentru această funcție. Ne dorim cu toții ca atletismul să-și revină după perioada grea pe care a traversat-o”.

Comuna Mărgineni a mai dat un om de seamă în “sportul sporturilor”: pe regretatul Victor Firea, fostul secretar general şi vicepreşedinte al FRA. El ne-a părăsit în mai 2007, la vârsta de 84 de ani. (Ana MOISE)