0:00

Nemţeancă moartă în cutremurul din Italia, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTrupul neînsufleţit al Lucreţiei Violeta Moldovan va fi repatriat luni, 29 august, odată cu alţi patru români care şi-au pierdut viaţa în cutremurul care a lovit Italia pe 24 august.

Lucreţia Violeta Moldovan era din Bicaz Chei, avea 37 de ani şi lucra în Italia. Vestea morţii sale a ajuns la familie pe căile oficiale, iar astăzi, 28 august, rudele şi-au exprimat acordul ca trupul femeii să fie readus în ţară, pentru ca dispariţia sa să fie plânsă de toţi cei care au cunoscut-o şi au apreciat-o.

Pe pagina de facebook a Violetei Moldovan au început deja să apară mesaje de condoleanţe, iar unul din apropiaţii săi a anunţat deja că se află în drum spre România, deşi motivul este unul dureros. Ultimele fotografii postate pe pagina sa de socializare o arată pe Violeta Moldovan vizitând Pescara del Tronto.

Nemţeancă moartă în cutremurul din Italia, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPotrivit ultimelor date ale Ministerului Afacerilor Externe, 11 români şi-au pierdut viaţa în seismul din Italia, 6 sunt răniţi, iar alţi 19 sunt încă dispăruţi. Maria Ligor, ministrul pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, aflată în vizită de lucru în Italia, a declarat că numărul românilor dispăruţi a crescut la 19, chiar dacă, între timp, o familie de cinci persoane, despre care nu se ştia nimic, a fost găsită teafără.

Bilanţul cutremurului care a lovit Italia indică, la acest moment, 290 de morţi, din care 229 sunt în Amatrice, unde mai sunt încă victime neidentificate, pentru care va fi nevoie de teste ADN. Aproximativ 2.500 de persoane sunt sinistrate, între aceştia numeroşi români.

Autorităţile de la Bucureşti transmit că vor acorda susţinere românilor afectaţi, precum şi familiilor acestora. Guvernul se va întruni luni, 29 august, în şedinţă extraordinară, pentru a stabili măsurile de sprijin pe care le va putea acorda.
Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia – (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56,  Consulatul General al României la Bologna – (0039) 051 5872120 și (0039)  051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanență. (D.O.)

Articolul precedentRaid în Piaţa Haralambie Piatra Neamţ * Captură – peste 1.300 de ţigări
Articolul următorFOTO O femeie de 100 kilograme și-a rupt piciorul la Cascada Duruitoarea
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.