Atleta Irina Bordeanu, de la CS Ceahlăul-LPS Piatra Neamț, a devenit campioană mondială cu echipa României, de junioare I, la alergare montană. Întrecerile au avut loc, astăzi, 30 iulie, la Premana, în Italia. Echipa de junioare a României le-a mai avut în componență pe Gabriela Andrea Doroftei, Alexia Hecico și Iulia Melinda Zudor. Este pentru prima dată în istoria clubului pietrean când un sportiv, indiferent de disciplina practicată, devine campion mondial.

Alexia Hecico, Gabriela Andrea Doroftei, Iulia Melinda Zudor şi Irina Bordeanu

„Rezultat imens! Nu mă așteptam ca fetele să câștige chiar medalia de aur, dar e fantastic. Am fost cu ele în pregătire la Piatra Arsă și mi s-au părut foarte hotărâte în a realiza o performanță deosebită și iată că au reușit„, a declarat prof. Iulia Negură-Olteanu, antrenoarea Irinei Bordeanu.

Alexia Hecico, Gabriela Andrea Doroftei, Iulia Melinda Zudor şi Irina Bordeanu (în centrul imaginii)

Atleta pietreană are 15 ani și a fost mezina lotului tricolor. La începutul lunii iulie, Irina Bordeanu a devenit și vicecampioană europeană de junioare I cu echipa României la alergare montană. „Punctele aduse de Irina Bordeanu au contat foarte mult în desemnarea României campioană mondială. Irina a avut un parcurs uluitor în acest sezon„, a mai spus Iulia Negură-Olteanu.

Prof. Valentin Gavril, directorul CS Ceahlăul Piatra Neamț, a primit cu mult entuziasm vestea că Irina Bordeanu a devenit campionă mondială. „CS Ceahlăul Piatra Neamț nu a avut niciodată un campion mondial. Iată că Irina Bordeanu ne face o surpriză foarte plăcută și mă bucur din toată inima, pentru că știu că a muncit foarte mult, alături de antrenoarea Iulia Negură-Olteanu. Este un rezultat imens pentru un club așa mic ca al nostru”. (Ana MOISE)

Articolul precedentCSM Roman joacă marți cu HCF Piatra Neamț
Articolul următorAMICAL CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – Siretul Dolhasca 7-0 (6-0)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.