Nemțean repatriat în cătușe din Ungaria, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat originar din Neamț se întoarce acasă cu cătușe după ce a fost condamnat în Ungaria pentru trafic de migranți. Autoritățile străine au aplicat o pedeapsă de 973 de zile de închisoare, 2 ani și 8 luni, iar după ce sentința a devenit definitivă, s-a solicitat transferul în țara de origine, pentru ca acesta să execute pedeapsa pe cheltuiala statului român. Solicitarea a fost admisă de instanța competentă, Curtea de Apel Bacău.

Cercetările au stabilit faptul că bărbatul ar fi comis faptele în zona de sud a Ungariei, pe 18 noiembrie 2021. Atunci ar fi îngrămădit într-o autoutilitară fără scaune 24 de afgani pe care i-ar fi adus dinspre Serbia, în Ungaria. Transfugii aveau intenția de a ajunge în Austria, dar fără a avea acte de intrare și ședere în Ungaria.

Pentru transportul migranților și pentru ajutorul acordat în trecerea ilegală a frontierei, ar fi primit suma de 1000 euro, după transportul reușit, de la o persoană necunoscută. Dintre cele 24 de persoane care s-au declarat cetățeni afgani, două persoane erau sub 14 ani și alte opt persoane avea vârsta sub 18 ani”, conform instanței de judecată.

A fost prins de autoritățile ungare cu migranții în mașină, fiind pus sub acuzare. Pe 7 iulie 2022 sentința prin care a fost condamnat pentru trafic de migranți a devenit definitivă. Instanța a constatat că bărbatul a executat în Ungaria 335 de zile de închisoare, restul urmând a fi executat în România. ”Dispune transferarea persoanei condamnate (….) într-un penitenciar din România în vederea continuării executării pedepsei de 2 ani şi 8 luni (973 de zile) închisoare. În baza art. 72 Cod penal, deduce din pedeapsa închisorii perioada executată de 335 de zile până la data de 18.10.2022 şi în continuare de la 18.10.2022 la zi”, a hotărât Curtea de Apel Bacău.

(G. S)

 

Articolul precedentCeremonie de Ziua Unirii Principatelor Române
Articolul următorDrugtest-ul își face datoria, doi tineri din Neamț pozitivi la canabis
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.