0:00

Nemțean condamnat pentru că a dat mită unui polițist, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat din localitatea Oglinzi, comuna Răucești, a fost condamnat penal de magistrații Tribunalului Neamț după ce a oferit unui echipaj de la Poliția Rutieră bani pentru ca aceștia să treacă cu vederea conduita în trafic. El a fost găsit vinovat de dare de mită și a primit un an și jumătate de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere. A pierdut prin confiscare 200 de lei și trebuie să achite 850 de lei, cheltuieli judiciare.

În temeiul art. 404 alin. 3 Cod procedură penală raportat la art. 96 Cod penal, atrage atenţia inculpatului asupra faptului că, dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere, obligaţiile stabilite sau dacă săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi va dispune executarea pedepsei de 1 an și 6 luni închisoare”, conform instanței. Decizia Tribunalului Neamț nu este definitivă,

Fapta a avut loc pe 27 decembrie 2022, când polițiștii rutieri au efectuat semnal regulamentar de oprire pentru mașina condusă de acuzat. Bărbatul și-a văzut de drum, astfel că s-a procedat la urmărirea autoturismului. Când în sfârșit a oprit, șoferul a refuzat să se legitimeze și să prezinte actele vehiculului, insistând să i se permită să plece, cu mențiunea că va remite mai mulți bani dacă este necesar. Pentru că etilotestul a indicat consumul de băuturi alcoolice, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, timp în care, în mod repetat, a oferit agenților suma de 200 de lei.

(G.S.)

Articolul precedentMinisterul Muncii oferă stimulente financiare pentru tinerii care se angajează
Articolul următorUnde mergem în weekend: muzică, flori, poezie și teatru
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.