Vrând-nevrând, florarii din Piața Centrală se vor muta pe terasa halei principale, unde CMI Urban, societatea care administrează complexul comercial, le pune la dispoziție spații în care să-și vândă marfa.

Toți comercianții care vând în afara halei, pe trotuar, au primit de la Primăria Piatra Neamț notificări prin care li se pune în vedere că, până pe 30 aprilie, trebuie să se mute în incinta pieței.

Negustorii de flori – cocoțați pe terasa Pieței Centrale din Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrin prezenta, aducem la cunoștința tuturor comercianților și producătorilor agricoli ce își desfășoară activitatea în exteriorul Pieței Centrale Agroalimentare Sf. Gheorghe, necesitatea ca până pe 30 aprilie 2018, să își mute activitatea pentru o perioadă limitată în incinta pieței, terenul din jurul acesteia urmând a fi reabilitat, respectiv asfaltat, trasate locuri de parcare, marcat terenul pe care se desfășoară activități comerciale. În această perioadă se fac demersuri în vederea transmiterii terenului destinat activităților comerciale, către CMI Urban S.A.”, se arată în informarea ajunsă în posesia comercianților.

Aceștia sunt nemulțumiți de această decizie și spun că vor să meargă la ședința Consiliului Local de pe 24 aprilie, pentru a-și susține punctul de vedere. Sunt 11 astfel de vânzători și producători agricoli.

Nu, nu ne convine să ne mutăm. Încă nu știm cât vom plăti, dar asta vom afla. Ne va fi foarte greu să urcăm la etaj cu toate florile și mai ales cu răsadurile, cu noroiul și pământul de la acestea. Riscăm să se distrugă toată marfa, iar condițiile de acolo nu sunt foarte în regulă. Pe terasă, dacă vine vreo vijelie… vă dați seama! Vrem să mergem să vorbim cu dl primar”, a declarat unul dintre producătorii de flori care își vând marfa în afara halei.

De cealaltă parte, reprezentanții CMI Urban spun că este normal ca piața de flori să fie în piață și nu în afara acesteia, iar comercianții vor trebui să se obișnuiască cu ideea.

Terenul de acolo trebuie curățat și marcat. Este suficient spațiu în piață. Taxa, deocamdată forfetară, va fi de 50 de lei pe zi. Terasa este amenajată în așa fel încât comercianții de flori să aibă toate condițiile.

Negustorii de flori – cocoțați pe terasa Pieței Centrale din Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCeilalți comercianți care nu vând flori se pot muta în zona unde se vând mărfuri industriale.

Negustorii de flori – cocoțați pe terasa Pieței Centrale din Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAm întreprins demersuri ca terenul respectiv să fie trecut tot în administrarea Urban”, a declarat Ruxandra Bosovici, administrator special CMI Urban Piatra Neamț. (E.C.)

Articolul precedentIncendiul de la Făurei a fost provocat de un frigider
Articolul următorCarambol la Horia, mașină proiectată într-o autoutilitară
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.