Actualizare: Astăzi, 10 aprilie, situația pacienților trimiși la Iași a fost clarificată. „Au fost transferați 5 pacienți, s-a primit acord pentru 5 pacienți. Nu pot fi transferați oricum, sunt condiții speciale”, a declarat dr. Gabriela Bercea, directorul medical al Spitalului Județean de urgență Piatra Neamț.

Actualizare: La momentul actual, sunt 24 de cadre medicale infectate și 70 în izolare la Spitalul Județean de urgență Piatra Neamț. Cifrele sunt făcute publice de ministrul Nelu Tătaru, care mâine va fi la Piatra Neamț, potrivit news.ro

Din circa 140 de pacienți confirmați cu noul virus și care astăzi, 9 aprilie, ar fi trebuit să fie internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, 30 au fost transferați la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Printre aceștia, câțiva erau în stare gravă. Decizia transferului la Iași ține și de capacitatea spitalului suport de la Piatra Neamț de a asigura personalul medical de specialitate. În secția Boli Infecțioase sunt 50 de paturi și doar 7 medici. „Într-adevăr, astăzi au fost transferați la Iași 30 de pacienți, după mai mult timp de când n-au mai fost preluați pacienții confirmați infectați de către clinica de boli infecțioase din centrul regional. La spitalul județean din Piatra Neamț capacitatea de internare și tratare se tot extinde, de la o zi la alta, pe măsură ce crește numărul persoanelor confirmate. Dar, personalul medical este insuficient”, a declarat Radu Firăstrău, directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Cu cele mai multe cazuri din regiunea Moldovei, după Suceava, județul Neamț este în atenția autorităților. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat astăzi că focare în spitale, dar mai mici decât cel de la Suceava, sunt și la Neamț și Galați. Din surse medicale, la Spitalul Județean Piatra Neamț sunt cel puțin 50 de cadre medicale care au fost contacți direcți și apropiați ai celor 7 confirmate pozitiv la noul virus, cât era ultima cifră oficială. Ministrul Tătaru a mai declarat astăzi că va face o vizită și la Neamț.

(C.I.)