Un incendiu de miriște, care s-a întins pe două hectare, în localitatea Straja, din comuna Tarcău, s-a soldat, din păcate, cu o victimă. Este vorba despre un bărbat de 62 de ani, proprietarul terenului pe care a vrut să-l curățe, dând foc la vegetația uscată.

Ori s-a intoxicat cu fum, ori i-a plesnit inima de frică, l-am găsit ars tot, mă tem că e un văr de-al meu, că n-a putut fi identificat și nu știu sigur”, a declarat Iulian Găină, primarul de Tarcău.”E o zonă acolo, la deal de case, unde în fiecare primăvară dau foc oamenii la miriște, vin pompierii, personal de la Ocolul Silvic, ca și acum, cred că au fost 50 de oameni la stingere. Nu se învață minte. Și tot au fost incendii. Numai săptămâna asta câte au fost și la Hangu, și la Poiana Teiului. Acum a murit și un om, să văd dacă nici de acuma încolo n-or să înțeleagă și tot or să dea foc”.

La localizarea și stingerea incendiului izbucnit astăzi, 9 aprilie, după-amiază, au participat pompieri de la Detașamentul Piatra Neamț, lucrători ai Ocolului Silvic Brateș, pompieri voluntari de la SVSU Tarcău și SVSU Bicaz.

C.M.

Articolul precedentNeamțul a trimis 30 de pacienți la Spitalul de Boli Infecțioase Iași
Articolul următorCAS Neamț a primit 23.800 de măști pentru medicii de familie