sinucidere pastileDe la începutul acestei săptămâni, de luni, 20 aprilie, în fiecare zi au ajuns la Urgențe persoane care au vrut să se sinucidă sau… nu au mai ajuns deloc, din același motiv. Metodele alese, una mai hotărâtă ca cealaltă, sunt clasice: ingestie de medicamente sau spânzurare.

Șirul evenimentelor tragice a început luni, când un bărbat de 52 de ani din Cotu Vameș, Roman, a combinat alcoolul cu un număr mare de medicamente cu același scop: să-și ia zilele. Acest lucru s-a întâmplat după ce tentativele sale de spânzurare au eșuat cu câteva zile în urmă. 17 pastile și alcoolul l-au adus pe bărbat în comă de gradul I, dar în viață.

Marți, tot în zona Romanului, la Buhonca, un bătrân de 70 de ani a reușit să-și ducă planul de sinucidere la final. Acesta s-a spânzurat, iar echipajul de urgență de la Serviciul de Ambulanță Județean Neamț nu a mai putut decât să-i declare decesul.

Miercuri, 22 aprilie, în Sofrăcești, Roman, un alt bărbat, de 36 de ani a ales aceeași cale de sinucidere: spânzurarea. Seara, pe la ora 21:30, un echipaj de la ambulanță a fost solicitat în zona menționată. Se pare că și acest bărbat mai avea încercări eșuate de a-și lua viața. Ultima, cea de ieri, nu i-a îndeplinit dorința, dar l-a trimis într-o comă de gradul IV, la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. (Oana IOSUB-TOMA)