0:00

NEAMŢ: Zilele Ion Creangă la Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn perioada 26 februarie-4 martie se desfășoară a V-a ediție a Festivalului „Zilele Creangă”, manifestări găzduite și de orașul Târgu-Neamț, alături de Iași și Chișinău. Zilele 26-28 februarie au fost dedicate zonei Târgu-Neamț, cele de 1-2 martie, Iașului și 3-4 martie, Chișinăului.

Coordonatorii de program sunt Olguţa Creangă-Caia din Tâgu-Neamţ, Valentin Talpalaru, din Iaşi și Claudia Balaban din Chişinău

Pe 26 februarie, în prima zi a festivalului la ora 15:00 la Biserica „Sfântul Nicolae” din Pipirig a avut loc un Te Deum în Catedrala Munților. Tot la Pipirig de la ora 16:00 la Grupul Școlar „Ion Creangă” a avut loc un colocviu la baștina bunicului David Creangă, intitulat „Creangă la izvoare”.

A doua zi, pe 27 februarie, manifestările din cadrul festivalului s-au mutat la Târgu-Neamț, mai exact la Biserica „Sfântul Nicolae” din Humulești, la Casa memorială „Ion Creangă” și Școala Gimnazială Nr. 3 „Ion Creangă” din Humulești sub egida „Creangă la el acasă”. La ora 11:00 la Primăria Târgu-Neamț, primarul Daniel Harpa, viceprimarul Traian Humulescu, city-managerul Vasile Apopii și o parte din consilierii locali au fost gazda unui simpozion intitulat „Creangă în universalitate”. În cadrul aceluiași eveniment a fost prezentată și Campania de promovare a lecturii „Copiii citesc o carte”. În Sala de Ședințe a Consiliului Local oaspeții, invitați de marcă din Chișinău, au fost primiți de către conducerea primăriei.

NEAMŢ: Zilele Ion Creangă la Târgu Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Am fost plăcut impresionată de manifestările dedicate marelui Ion Creangă de la Pipirig și de la Târgu-Neamț. De abia așteptăm să vizităm mănăstirile din această zonă, o zonă de istorie românească. Suntem la a V-a ediție a festivalului și ne-am dorit să începem de aici de la Târgu-Neamț, apoi la Iași și să terminăm la Chișinău. Suntem o echipă din Republica Moldova care punem suflet în acest festival. Vrem să ne creștem copiii cu poveștile lui Creangă. Vreau să-i mulțumesc doamnei Caia pentru tot ceea ce face aici la Târgu-Neamț, să vă mulțumesc dv. pentru ospitalitate și căldura sufletească”, a transmis Claudia Balaban.

„Vă mulțumim pentru prezență și vă invităm cu mare drag să ne vizitați zona în cadrul acestui festival. Când vom termina investiția de la Biblioteca orașului vă vom invita din nou pentru a ne împărtăși gândurile de dincolo de Prut”, a spus și primarul Daniel Harpa. (C.T. STURZU)

Articolul precedentNEAMŢ / BOTOŞANI: Poliţişti trimişi după ţigări
Articolul următorNEAMŢ: Ciocnire între două maşini. O femeie a fost rănită!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.