0:00

Elevii care au ratat prima etapă de admitere în licee au la dispoziție zeci de locuri și specializări pentru sesiunea de toamnă.

Inspectoratul Școlar Neamț a publicat lista locurilor rămase neocupate după repartizarea computerizată, inclusiv cu programul stabilit de licee pentru desfășurarea probelor de aptitudini la specializările vocaționale.

La liceele vocaționale, sunt locuri libere în profilul teologic, specializarea ghid turism religios, cu proba de aptitudini stabilită pentru 4 septembrie la Liceul Teologic Ortodox ”Cuvioasa Parascheva” Agapia (14 locuri) și pentru 5 septembrie la Liceul Teologic ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” Piatra Neamț (18 locuri). Asta pe ce înseamnă specializarea teologie ortodoxă. 21 de locuri sunt în specializarea teologie romano-catolică, la Liceul Tehnologic Romano-Catolic ”Sfântul Francisc de Assisi” Roman, unde probele de aptitudini se susțin pe 4 septembrie.

Nici la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Veniamin Costachi” nu s-au ocupat toate locurile, pentru teologie ortodoxă fiind libere 15 locuri și 16 locuri în specializarea patrimoniu cultural; probele sunt programate pentru 4-5 septembrie.

În filiera vocațională sportivă, sunt 13 locuri la volei, atletism și handbal, neocupate la LPS Piatra Neamț – probele se dau pe 4 septembrie -, iar la LPS Roman mai sunt doar 2 locuri, la clasa de handbal (proba se susține pe 5 septembrie). Lista locurilor disponibile pe fiecare liceu și specializare poate fi consultată aici.

Elevii care vor să învețe o meserie mai au la dispoziție câteva locuri în învățământul liceal profesional, în Piatra Neamț, Roman, Roznov, dar și la Pipirig, Borca, Valea Ursului, Tămășeni. Pentru cei care vor să se califice în meseria de filator și să aibă siguranța unui loc de muncă, mai sunt neocupate 5 locuri la clasa de învățământ dual de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Cartianu” din Piatra Neamț, organizată în parteneriat cu SC Rifil SA, firma care asigură și o finanțare consistentă pentru elevi, pe timpul studiilor și practicii. Lista exactă a locurilor din învățământul profesional și dual de stat aici.

Elevii care nu au participat la prima sesiune de admitere sau nu au fost repartizați, cei care își încheie acum situația școlară au posibilitatea să intre la licee și, începând cu 31 august, își pot primi fișele de înscriere de la școlile gimnaziale unde au studiat. Înscrierea se face începând cu 3 septembrie, urmată de probele organizate de licee, iar repartizarea elevilor o face Comisia județeană de admitere, pe 7 septembrie. (C.I.)

Articolul precedentCăruțaș lovit de barcă pe o stradă din Pipirig
Articolul următorSeif tăiat cu flexul, furt de 35.000 de lei
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.