pietricica turism

GripaSpre deosebire de săptămâna trecută, când la compartimentul de Epidemiologie din cadrul DSP Neamț s-au înregistrat 1.664 de persoane cu viroze respiratorii, săptămâna aceasta virozele par să fie mai puține. 1027 de nemțeni au prezentat simptomele virozelor respiratorii, iar 12 dintre aceștia au necesitat internare pentru tratamentul adecvat.

„Cele mai multe cazuri de viroze, ca și incidență, au fost la grupa de vârstă de 0-4 ani, raportat la populație, cu 266 de cazuri. La grupa de vârstă 5-14 ani s-au înregistrat 341 de cazuri de viroze, la grupa 15-64 ani au fost 342 cazuri, iar 78 de persoane cu vârsta peste 65 de ani s-au tratat pentru virozele respiratorii”, a declarat dr. Roxana Pipirigeanu, epidemiolog şef în cadrul DSP Neamţ, proaspăt revenită din concediu medical în urma unei viroze.

La același compartiment din cadrul DSP Neamț s-au mai înregistrat 453 de cazuri de pneumonie, iar 173 de persoane au necesitat internări din acest motiv. Copiii până într-un an au fost cei mai vulnerabili în cazurile de pneumonie, 72 de cazuri înregistrându-se la această categorie de vârstă. Dar și copiii între 2 și 4 ani au avut de suferit, deoarece 69 au făcut pneumonie.

La nivelul județului Neamț au fost confirmate 12 cazuri de gripă, 10 necesitând internare. (Oana IOSUB-TOMA)