Daniel Ioan MUNTEANU
Daniel Ioan MUNTEANU

Daniel Ioan Munteanu (20 de ani) din Dochia a primit un mărţişor special de la Judecătoria Piatra-Neamţ: un mandat de arestare de 30 de zile, emis în după-amiaza de 1 martie. Individul a snopit o vânzătoare de la un magazin alimentar de cartier, sâmbătă în jurul orei 10:30, a furat 200 de lei şi a dispărut. Intrase în chioşc hotărât să pună mâna pe banii din încasări şi, după modelul folosit în multe alte cazuri, i-a spus femeii să-i dea ceva de pe raftul din spatele ei, numai ca s-o facă să se întoarcă. Vânzătoarea, femeie cu experienţă la cei 54 de ani ai ei, s-a mişcat mult mai repede decât hoţul, aşa încât, când s-a întors, l-a surprins cu mâna în bani. Atunci, Munteanu a avut o reacţie absolut inexplicabilă. În loc să fugă pur şi simplu, a început să-i care femeii pumni în cap, i-a fracturat nasul şi a umplut-o de sânge. Iar în învălmăşeală şi-a pierdut portofelul cu toate actele, aşa că a fost foarte uşor pentru poliţişti să-l găsească.

„După ce autorul a fost prins, soţul femeii agresate şi doi fii de-ai acesteia au început să „trateze” cu poliţiştii să-i lase să-şi facă singuri dreptate”, a declarat comisarul şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ. „Li s-a explicat că nu se procedează astfel, dar pentru că nu au înţeles să-şi schimbe atitudinea, iar unul dintre băieţi a înjurat poliţiştii şi a încercat să tragă de hainele suspectului, a primit o amendă. Eu le înţeleg furia, dar dacă toţi oamenii s-ar apuca să-şi facă dreptate aşa cum consideră ei că trebuie, ar fi pline străzile de ologi şi de ciungi”.

Până la urmă, instanţa i-a făcut un bine lui Munteanu că l-a arestat. Dacă l-ar fi lăsat în libertate, sigur s-ar fi pomenit cu rudele vânzătoarei peste el şi sigur nu ar fi scăpat întreg. (C. MIRCEA)