accident botosani 2015În decurs de 5 ore, în după-amiaza de 26 aprilie, în judeţul Neamţ s-au petrecut 4 accidente rutiere, fiecare cu altă cauză, dar conturând împreună o imagine fidelă a traficului de week-end.

Primul eveniment s-a întâmplat la Ghidion, comuna Stăniţa, din cauza unei femei de 46 de ani, care a vrut să depăşească un autobuz parcat şi a acroşat un biciclist care venea din sensul opus. Rănit grav, biciclistul a fost transportat la spital, iar conducătoarei auto i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

În mai puţin de o oră, la 15:30, s-a petrecut alt accident la Dobreni, unde un bărbat de 45 ani din Dumbrava Roșie, care consumase alcool, a căzut de pe bicicletă într-o rigolă betonată şi s-a rănit grav.

La ora 18:30, un motociclist care circula pe o stradă din Nechit, comuna Borleşti, nu a redus viteza într-o curbă, a ieşit de pe carosabil şi a căzut. Spre deosebire de biciclist, a avut norocul să scape cu leziuni uşoare.

Ziua s-a încheiat cu un accident provocat de un şofer beat, pe strada Calea Tazlăului din Roznov. Tânărul, care are 21 de ani şi este din Borleşti, a pierdut controlul volanului într-o curbă, iar maşina a intrat pe contrasens şi s-a izbit într-un autoturism care circula regulamentar. Urmare a producerii accidentului au fost rănite trei persoane din cele două autoturisme, în starea cea mai gravă fiind o femeie de 24 de ani, care a fost dusă direct în sala de operaţie. Şoferul s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului, dar şi pentru că maşina era înmatriculată în alt stat şi-i expirase asigurarea. (C. MIRCEA)