0:00

NEAMŢ: Ţeparul care a fugit cu 45.000 de euro – 7 ani de închisoare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMarius Adrian Corfu (27 de ani), judecat pentru ţepe cu locuinţe ANL, a fost condamnat la închisoare, după aproape un an de proces. În ziua de 29 aprilie, Tribunalul Neamţ a decis: „Condamnă pe inculpatul Corfu Marius Adrian pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă la pedeapsa de 7 ani închisoare. Aplică pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b şi k Cod penal pe o perioadă de 3 ani. Confiscă de la inculpat suma de 45.200 euro şi 32.500 lei. Deduce din pedeapsă arestul preventiv de la 04.02.2011 la 02.03.2011. Admite în parte acţiunile civile. Obligă pe inculpat la 6500 lei cheltuieli judiciare către stat”.

Corfu a fost trimis în judecată în luna mai a anului trecut, după ce procurorii DNA Bacău au stabilit că el a pretins şi a primit de la 17 persoane sume cuprinse între 1.500 şi 4. 000 de euro, în schimbul promisiunii că le face rost de locuinţe ANL. În total a strâns 45.400 euro şi 65.460 lei, după care a fugit în Italia cu banii oamenilor pe care îi sfătuise să-şi facă dosar complet, cu tot felul de acte, pentru a primi apartamentele.

Autorităţile române au făcut demersurile necesare pentru ca actele de urmărire penală să-i fie aduse la cunoştinţă de Curtea de Apel Genova, dar imediat ce a aflat că i s-a dat de urmă Corfu a dispărut de la locuinţa sa din Italia. A fost prins, ulterior, în baza unui mandat european de arestare, şi a primit arest la domiciliu până la judecarea cererii de extrădare. Bineînţeles, a dispărut din nou şi nu a mai fost găsit până în ziua de astăzi. (C. MIRCEA)

Articolul precedentNEAMŢ: Dan Vasile Constantin, gânduri de demisie
Articolul următorNEAMŢ: Prelungire de arest pentru poliţiştii şpăgari
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.