dvc 01Unul dintre cei mai activi consilieri județeni ai PSD, președintele Consiliului de Administrație de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, dl. Dan Vasile Constantin, a anunțat plenul Consiliului Județean că se gândește serios la demisie. În fața privirilor mirate ale colegilor a precizat că demisia vrea să și-o dea din funcția deținută în Consiliul de Administrație al Spitalului, deoarece acest organ de conducere este ocolit cu multă perseverență de către managerul instituției, dl. Ioan Lazăr: ”Este o practică să fie ocolit CA-ul, am informat despre asta pe președintele Consiliului Județean, care a trimis o adresă domnului manager prin care îi spunea că nu vor trece hotărâri privind spitalul dacă nu există avizul CA-ului. Deoarece nu s-a ținut cont de toate acestea, mă gândesc serios să demisionez, poate așa lucrurile vor merge mai bine!”

În continuarea expunerii sale, în care a amintit de lucruri bune și mai puțin bune la spital, el a cerut să fie auditată activitatea managerială de la spital, lucru cu care a fost de acord și președintele Iacoban: ”Da, am discutat aceste probleme, încercăm să fim în apropierea problemelor din această instituție, vom face acest audit la spital ca să știm exact cum stau lucrurile acolo”.

Dan Vasile Constantin și-a început argumentația privind neînțelegerile sale manageriale cu dr. Ioan Lazăr cu un exemplu: ”Am cerut anularea unui concurs pentru 18 posturi de paznici”.

Motivația a pare pur economică: ”Pentru plata firmei de pază, a cărei contract este adevărat că a expirat, se achitau lunar 19.000 lei, pentru cei 18 paznici sunt prevăzuți în buget 40.000 lei lunar. Diferența la nivelul unui an este de 240.000 lei, o sumă considerabilă, cu care, în condițiile actuale de criză, se pot face atâtea lucruri”.

Managerul Spitalului Județean de Urgență și-a expus și el punctul de vedere: „Eu am respectat hotărârea Consiliului Județean din februarie când au aprobat organigrama prin care puteam să facem pază proprie. Dacă au hotărât altfel, e treaba lor. Eu am respectat hotărârea ordonatorului principal de credite, am dus-o la îndeplinire, din 18 posturi s-au ocupat numai 10, urmează pe 26 mai să se organizeze concurs pentru celelalte 8 posturi rămase. Dacă, în ședința de astăzi au hotărât altceva, dacă anulează concursul, paznicii pot da în judecată Consiliul Județean. Nu mă înteresează ce vrea Consiliul de Administrație. Consiliul de Administrație, conform legii, avizează hotărârile comitetului director. Cel care conduce spitalul este comitetul director, nu Consiliul de Administrație. Nu cred că astăzi Consiliul Județean i-a dat dreptate lui Dan Vasile Constantin”, a declarat dr. Ioan Lazăr. (ZCH NEWS)