Pe parcursul săptămânii trecute, în perioada 17-23 aprilie, structurile rutiere din județul Neamț au desfășurat acțiunea “Speed”, pentru combaterea tuturor cauzelor generatoare de accidente rutiere, cu accent pe respectarea legislației privind regimul legal de viteză. Pe 21 aprilie a fost declanșată acțiunea “Speed Marathon“, în care au fost implicate toate autospecialele cu radar, inclusiv radarele pistol. Bilanțul: 160 de permise suspendate și peste 650 de sancțiuni aplicate celor care au încălcat regulile de circulație, privind regimul legal de viteză.

La activități au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră. Au fost trase pe dreapta peste 900 de vehicule, 653 de conducători auto fiind depistați încălcând regimul legal de viteză. Dintre aceștia, 145 au depășit regimul legal de viteză cu peste 50 km/oră și 15 conducători auto au fost depistați cu o viteză mai mare cu peste 70 km/oră față de limita legală. La nivel județean, viteza rămâne în topul cauzelor generatoare de accidente rutiere mortale.

Pe 23 aprilie, în intervalul orar 16:00-19:00, polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea celorlalte cauze generatoare de accidente rutiere, pe sectorul de drum DN2-E85. Au fost depistați 16 conducători auto care au încălcat legislația rutieră, dintre care 15 nu au respectat regimul legal de viteză, fiind reținute 3 permise de conducere. Astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare.

(G.S.)

Articolul precedentA oferit mită un miel și o ieșire la grătar unui polițist
Articolul următorMăsuri de sprijin pentru producătorii de cereale
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.