pietricica turism

După prima săptămână de înscrieri la clasa pregătitoare, din perioada 4-8 martie 2019, sunt școli în județ la care copiii înscriși pot fi numărați pe degetele unei mâini.

În municipiul Piatra Neamț, este cazul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida”, din cartierul Gara Veche, unde s-a primit aprobare de la Inspectoratul Școlar Neamț pentru o clasă cu 28 de locuri și au fost înscriși 5 copii, până acum.

La Liceul de Arte „Victor Brauner”, la o singură clasă, cu 25 de locuri, sunt 4 copii înscriși, la Școala Gimnazială nr. 11, din cartierul Dărmănești, este un singur copil înscris, la Școala Gimnazială nr. 7, structură a școlii nr. 2, sunt 4 copii înscriși, pe 15 locuri.

În municipiul Roman, la școala „Costache Negri” din subordinea Liceului Teologic „Sfântul Francisc de Assisi” sunt 13 copii înscriși pe 28 de locuri, la școala de artă „Sergiu Celibidache” sunt 7 copii înscriși pe 25 de locuri, la școala „Calistrat Hogaș” sunt 11 copii înscriși pe 40 de locuri.

În orașul Târgu Neamț, pe 25 de locuri la școala „Ion Creangă” sunt 5 copii înscriși.

La școala „Regina Maria” din Bicaz, pe cele două clase, ce cumulează 50 de locuri, s-au înscris 32 de copii.

Înscrierile pentru clasa pregătitoare se încheie pe 22 martie, prima etapă și părinții care nu și-au înscris copiii ori n-au participat la etapa din luna martie o pot face în perioada 2-8 aprilie. Unde vor mai fi locuri libere vor afla pe 29 martie, când inclusiv inspectoratul școlar trebuie să afișeze lista școlilor care mai au locuri la pregătitoare.

Lista celor mai căutate școli din județ o găsiți aici. (C.I.)