Neamț: Schimbări la Inspectoratul Școlar și la conducerea Casei Corpului Didactic, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProfesoara Gabriela Banu este noua directoare a Casei Corpului Didactic Neamț. Ordinul de numire  a ajuns la inspectoratul școlar în această după-amiază, 29 mai 2020.

Cunosc realitățile și știu care sunt nevoile formării. Acum, în mod firesc, accentul se pune pe sistemul online, care nu se poate face fără o bază materială adecvată.  Plec de la ideea că este mai mult decât necesar să venim cu  metode noi de formare, adaptate la vremurile actuale. În acest sens am deja câteva idei și câteva priorități, fiindcă trebuie să adaptăm și conținuturile. Toate acestea se realizează împreună și vreau să facem o echipă cu profesorii metodiști și cu toți cei care doresc să colaboreze. Cred că sunt și multe lucruri bune, pe care le voi continua, dar am structurat și o serie de noutăți. Eu sunt un om căruia îi place să-și aducă aportul și cred că voi reuși să-mi aduc contribuția la înnoirea și adaptarea formării cadrelor didactice la cerințele unui învățământ modern”, a declarat Gabriela Banu. Instalarea în funcție va avea loc marți, 2 iunie, după ziua de luni, care este zi liberă. Astăzi a fost ultima pentru Florentina Moise, care și-a încheiat mandatul de șapte ani și care își va continua activitatea în instituție, unde este titulară.

Gabriela Banu este profesor de peste 30 de ani, și-a dobândit toate gradele profesionale între 1990-1994 și predă discipline tehnice la Colegiul Tehnic de Transporturi Piatra-Neamț. A mai ocupat funcții de conducere în Inspectoratul Școlar Județean Neamț începând cu anul 2002 și, firesc, a susținut învățământul profesional și tehnic. Politic, Gabriela Banu este membru PNL din anul 1996 și în prezent consilier județean și membru în comisia Învățământ, sănătate, cultură, protecție socială și familie, activități sportive și de agrement.

O prezentare amplă a Gabrielei Banu a fost publicată chiar la începutul acestui an în mesagerul de neamț  .

Neamț: Schimbări la Inspectoratul Școlar și la conducerea Casei Corpului Didactic, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTot în această după-amiază a ajuns și ordinul de numire a prof. Dana Lăcrămioara Păiuș în funcția de inspector școlar general adjunct. Noua adjunctă a IȘJ Neamț este profesor de limba franceză la Colegiul Tehnic „Petru Poni” și predă și la Colegiul Național „Roman Vodă” din Roman .

Dana Păiuș ne-a împărtășit câteva din prioritățile sale în noua funcție: „Cu o experiență didactică de 22 de ani și o experiență managerială de trei ani ca director adjunct, cred că pot să răspund și acestei provocări. Voi continua, prin noua normă de predare, să fiu alături și de elevii de la Colegiul Tehnic „Petru Poni”, unde sunt titulară și de elevii de la Colegiul Național „Roman Vodă”. Voi fi alături de elevi și prin ceea ce mi-am propus în noua postură. Primul meu obiectiv este siguranța elevilor în perioada examenelor naționale, începând cu cele două săptămâni de pregătire care încep din 2 iunie. Astăzi s-au primit măștile și au început deja să fie distribuite școlilor, iar pregătirile vor continua. Cât despre colegii mei, consider că acum există un echilibru și profesorii din zona Romanului sunt reprezentați la nivelul inspectoratului școlar. Mă bucur de susținerea colegilor mei și vreau să-i ajut, mai întâi prin a găsi formula potrivită de colaborare, astfel încât să nu mai fie nevoiți să vină atât de des la Piatra-Neamț. Mulțumesc pentru încrederea acordată prin numirea în această funcție, pe care vreau să o onorez așa cum se cuvine”. Instalarea în funcție va avea loc tot marți, 2 iunie.

Profesoarei Elena Laiu îi expirase mandatul, tot astăzi. Dumneaei va preda limba engleză la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț, unde este titulară.

(C.I.)

 

Articolul precedentAJF Neamţ: Cupa – posibil la final de iunie; Liga a IV-a – posibil în iulie
Articolul următorBărbat salvat din fântână de pompierii voluntari și militari

1 COMENTARIU

  1. „Eu sunt un om căruia îi place să-și aducă aportul și cred că voi reuși să-mi aduc contribuția la înnoirea și adaptarea formării cadrelor didactice la cerințele unui învățământ modern”
    Interesant…

Comments are closed.