pietricica turism
Staţiunea Oglinzi
Staţiunea Oglinzi

Conducerea SIF Transilvania, acționarul majoritar al Staţiunii Oglinzi, și reprezentanți ai Primăriei și Consiliului Local Târgu-Neamț vor purta noi discuţii pe data de 26 februarie. Reprezentantul Consiliului Local, Mihai Stoica, consideră că întâlnirea nu va avea un rezultat pozitiv.

„Noi ne-am ținut angajamentele din acordul cu cei de la SIF Transilvania. Nu cred că se va rezolva nimic după această întâlnire”, ne-a spus Mihai Stoica.

City-managerul Vasile Apopii lasă de înțeles că respectivul contract cu cei de la SIF Transilvania ar trebui reziliat.

„Din punctul meu de vedere ar trebui să facem tot posibilul ca cei de la SIF Transilvania să nu-și mărească capitalul social. Dacă primăria nu participă și ea cu o sumă de bani ne scade nouă cota din acțiuni. Din punctul meu de vedere cei de la SIF Transilvania nu vor demara investițiile. De atâta timp nu s-a demarat nimic la stațiune”, ne-a declarat și Vasile Apopii.

Doar primarul Daniel Harpa mai afișează o doză de optimism.

„Primăria avea ca și angajament ca această investiție să se realizeze într-un termen de 3 ani de zile. Cel mai important lucru este că s-ar fi putut crea locuri de muncă, aproximativ 200 de locuri de muncă. Îmi doresc enorm ca lucrările de reabilitare să fie finalizate în mandatul meu”, ne-a precizat primarul Harpa.

Parteneriatul între Consiliul Local Târgu-Neamț și Stațiunea Oglinzi SA datează din 26 ianuarie 2009.

Mai multe detalii despre acest subiect în ediţia tipărită a „Mesagerului de Neamţ”, de joi, 26 februarie 2015. (Ciprian Traian STURZU)