Rafalele de vânt de aseară şi azi dimineaţă, 26-27 februarie, au avariat 5 linii aeriene de electricitate şi 110 puncte de transformare lăsând 8.458 de familii fără curent. Potrivit raportului trimis de Del Gaz Grid prefectului de Neamţ, cu situaţia de astăzi, ora 8,00, 2 echipe de intervenţie se află în teren pentru reconectarea la curent a satelor Poiana Largului, Călugăreni, Ceahlău, Pârâul Mare, Bistricioara, Grinţieş, Poiana, Bradu, Vânători, Izvorul Alb, Galu, Pârâul Fagului, Popeşti, Frumosu, Farcaşa, Soci, Sabasa, Borca, Pârâul Pântei, Petru Vodă, Chiriţeni şi Hangu.

Câţiva arbori doborâţi de vânt au fost îndepărtaţi de pompierii nemţeni în satul Chirițeni, pe Drumul Naţional 15, în Călugăreni, pe acelaşi drum naţional şi în Ceahlău, pe DJ 155 F. Şi angajaţii Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Iaşi, au acţionat pentru eliberare carosabilului de crengi şi trunchiuri de copaci în afara localităţii Bicaz Chei, pe DN 12 C şi lângă Petru Vodă, pe DN 15 B.

Se cere prudenţă în trafic, chiar dacă nu s-a depus zăpadă pe şosele decât pe unele porţiuni mici, carosabilul este umed, şi există condiţii pentru formarea poleiului. În general carosabilul este umed cu porţiuni mici de zăpadă frământată de 1- 2 cm în zona de munte. Ninge la Călugăreni, Potoci, Bicaz şi Tg Neamț, iar în Roman și Piatra Neamț burnițeză.

Secţia Drumuri Naţionale acționează cu 29 de autotilaje, cu lama pe porţiunile unde se depune zăpadă şi pentru a împrăştia sare, pe anumite sectoare.

Neamț. Ravagiile vântului: Copaci căzuţi pe şosea şi 8.500 de familii fără curent, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDRUPO Neamţ, potrivit ofiţerului de serviciu, acţionează cu 3 autoutilaje pe Axial – DJ 177F (lamă şi sare), un utilaj de tip unimog curăţă carosabilul în Gârcina, Almaş, Mânăstirile Bistriţa şi Pângăraţi. Mai multe utilaje cu lamă acţionează pe porţiuni de drumuri judeţene în Girov, Baratca, Tupilaţi, Dulceşti, Talpa, Dochia, Căciuleşti, Mănăstirea Horaiţa, Toşorog, Huisurez, Bicazul Ardelean, Borca, Sabasa, iar în zona Târgu-Neamţ la Totoieşti, Mănăstirile Neamţ, Secu şi Sihăstria, Urecheni, Preuţeşti şi Oglinzi.

În Piatra-Neamţ, Publiserv a scos 10 autoutilaje care răspândesc sare pentru a preveni formarea poleiului pe anumite porţiuni de carosabil. Carosabilul este umed, sunt ţinute sub supraveghere principalele artere de circulaţie din oraş, potrivit informaţiilor furnizate de Mihai Alexandru, purtătorul de cuvânt al societăţii.

Angela Croitoru

Articolul precedentGospodărie distrusă de foc, un bărbat s-a intoxicat cu fum
Articolul următorVehicule de 80.000 de euro furate din Marea Britanie, găsite la Roznov
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.