Astăzi, 22 septembrie, în județul Neamț sunt 89 de persoane nou confirmate cu covid și 18 bolnavi care au avut din nou teste pozitive. Din cele 7.045 de cazuri noi la nivel naţional, sunt 172 de reinfectări la persoane care au depășit 180 de zile de la primul test pozitiv.

De ieri și până astăzi s-au înregistrat încă 5 decese în Neamț. Patru erau  pacienţi internaţi în Spitalul Municipal de Urgență Roman. Este vorba despre o femeie de 70 de ani cu boli cardio-vasculare şi hepatită virală C, un bărbat de 92 de ani diagnosticat cu demenţă, o femeie de 67 de ani cu afecțiuni cardiace şi scleroză multiplă, o femeie de 64 de ani cu afecţiuni neurologice. La Spitalul Județean de Urgență Bacău s-a înregistrat decesul unei paciente, de 58 de ani, cu obezitate, ce fusese transferată din Neamţ.

rata neamt 22sep

Cât privește incidența cazurilor de infectare, astăzi s-a ajuns la 1,37 cazuri la mia de locuitori în Neamț, cu 777 cazuri active.

Doar 11 localități nu au nici un caz. Municipiul Piatra-Neamț se apropie ușor de 2 la mie, urmat de Târgu Neamț, Roman și Bicaz. Situația detaliată transmisă de Prefectura Neamț:

rata localitati 22sep

Angela Croitoru

Articolul precedentFOTO: Accident mortal cumplit: Bărbat zdrobit sub un autocamion greu
Articolul următorA treia doză de vaccin ajung și în România