0:00

NEAMŢ: Vreţi un RMN gratis? Programările au ajuns deja până în septembrie!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVasile Ciurchea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a declarat, zilele trecute, că pacienții nu vor mai plăti pentru RMN de la 1 aprilie dacă au bilet de trimitere. Nemțenii se pare că au fost foarte rapizi, au ajuns la medicii de familie și au cerut bilete de trimitere pentru investigațiile RMN, astfel încât s-a ajuns cu programarea până în luna septembrie a acestui an.

„Este inacceptabil că s-a ajuns până în septembrie cu programările. Este adevărat și că mulți medici prescriu RMN foarte ușor. Am rugat toți managerii de spitale să vorbească cu medicii și să prescrie investigațiile RMN doar celor care au într-adevăr nevoie”, a declarat președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Neamț, jr. Radu Firăstrău.

Acesta a mai spus și că zilele acestea, a fost la București, pentru a cere mai mulți bani pentru furnizorii de servicii medicale nemțene.

„Am cerut suplimentarea fondurilor pentru mai toate domeniile de activitate. Încerc să ajut furnizorii. Am făcut toate demersurile necesare pentru acest lucru, cererile mele vor fi analizate și am promisiuni că se vor rezolva. Am cerut bani mai mulți pentru spitale, pentru serviciile de îngrijiri la domiciliu, pentru programele naționale, mai ales pentru oncologie și endocrinologie, am cerut mai mult și pentru laboratoare. Consider că cererile noastre sunt rezonabile, dar vom vedea ce sa va decide la Casa Națională”. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentColegiul Medicilor a dat sancțiuni
Articolul următorNEAMŢ: Primăria închide circulaţia pentru luminiţele de Paşte. VEZI UNDE ŞI CÂND!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.