pietricica turism

angheluta nouaO comisie mixtă de verificare a modului de respectare a prevederilor legale privind transportul public judeţean de persoane, constituită în prin ordin de prefect, şi-a desfăşurat activatea în cursul lunii martie. Zonele verificate au fost Piatra Neamţ, Roman, Târgu Neamţ şi Bicaz. Componenţa a fost următoarea: reprezentantul Corpului de control al prefectului – coordonator al comisiei, IPJ Neamţ – Servicul Rutier şi Servicul de Investigare a Fraudelor, Inspectoratul de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, ITM Neamţ şi Consiliul judeţean. Fiecare a efectuat controale conform prevedrilor legale ce-i revin.

„Poliţia rutieră a constatat ca nereguli folosirea în circulaţie a unor mijloace de transport fără verificare tehnică periodică efectuată, efectuarea activităţii de transport de persoane fără a deţine licenţă de transport, depăşirea vitezei legale pe sectoare de drum. Au fost aplicate sancţiuni, au fost retrase certificate de înmatriculare şi a fost suspendat dreptul de utilizare a unui autovehicul. ITM a făcut verificări pe sănătate şi securitate în muncă, precum şi pe relaţii de muncă. S-a constatat lipsa pe unele autovehicule a echipamentelor prevăzute de lege – truse medicale, stingătoare, triunghiuri şi veste reflectorizante – fiind dispuse şase avertismente şi măsuri de remedire a deficienţelor. Pe relaţia de muncă, au fost depisate situaţii de muncă fără forme legale. Au fost dispuse 8 măsuri de remediere şi au fost aplicate două amenzi. Din partea CJ au fost efectuate verificări cu privire la respectarea graficului de circulaţie, deţinerea licenţei de traseu, deţinerea contractului de transport, eliberarea legitimaţiilor de călătorie. Nereguli constatate şi sancţionate: nerespectarea graficului de circulaţie, nerespectarea graficului de transport, nerespectarea licenţei de traseu şi a caietului de sarcini, utilizarea unui autovehicul care nu este în proprietatea operatorului de transport sau în leasing, circulaţia călătorilor fără legitimaţii de călătorie”, a explicat prefectul Ioan Vlad Angheluţă, luni dimineaţă.

Cele prezentate reprezintă o avanpremieră a raportului final pe care speră să-l prezinte până la sfârşitul săptămânii. Prefectul a mai subliniat că această activitate de control nu se va rezuma doar la luna martie, comisia urmând să fie reactivată ori de câte ori va fi nevoie. (V. COSMA)