Drama prin care trece o familie din satul Şoimăreşti, comuna Drăgăneşti, care şi-a pierdut casa şi toate bunurile în urma unui incendiu (zch.ro a prezentat situația aici) l-a impresionat pe Adrian Niţă, prefectul de Neamţ. Acesta a luat o serie de măsuri menite să-i ajute să treacă mai uşor prin aceste momente dificile.

„E greu de explicat în cuvinte ce au simțit în timpul dezlănțuirii focului, căci în timp ce ajutau pompierii să stingă incendiul din vecinătate, flăcările, din cauza vântului, s-au extins până la locuința lor și au distrus-o complet.

I-am găsit plângând, amărâți, dar convinși că această încercare pe care le-a dat-o Dumnezeu nu e menită decât să îi facă mai puternici. M-am bucurat să aflu că s-au grăbit să își salveze animalele din bătătură – un cal, o văcuță și o vițică, caprele și câteva păsări, pe care le-au îngrijit de-a lungul timpului foarte bine.

Sunt niște oameni simpli care, deși au fost loviți de soartă, nu au încetat să iubească vietățile care le ușurează viața“, a declarat prefectul Adrian Niţă.

Neamț. O familie rămasă fără casă după un incendiu primește sprijin din partea Instituției Prefectului, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Prin dispoziţia acestuia, după ce angajaţii primăriei au curăţat curtea casei, acolo au fost montate două containere în care vor putea locui provizoriu, se lucrează la ancheta socială pentru solicitarea unui ajutor de urgenţă de la Fondul de Rezervă al statului, iar ocolul silvic din localitate le va asigura lemnul de foc necesar. Asistentul social al Primăriei Drăgăneşti va interveni la Delgaz pentru reconectarea gospodăriei la reţeaua de alimentare cu curent electric. Tot primăria va asigura furajele necesare animalelor aflate în grija familiei greu încercate.

Neamț. O familie rămasă fără casă după un incendiu primește sprijin din partea Instituției Prefectului, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Am luat legătura cu cei de la Crucea Roșie și cu preotul paroh pentru a se implica în ajutorarea acestor oameni. Dramele se petrec sub ochii noștri! Trebuie doar să ne facem timp să le vedem și, cât ne putem permite, să intervenim pentru diminuarea lor! Voi face tot posibilul să îi ajut pe cei doi oameni rămași pe drumuri să își mai aline din durerea care i-a copleșit!“, a conchis prefectul de Neamţ.

Angela Croitoru

Articolul precedentFOTO. Acțiune a IPJ Neamț în școli: „Am învăţat să fiu foarte atent când traversez strada“
Articolul următorFOTO. Doi copii răniți după ce un stâlp a fost dărâmat peste ei. 
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.