Din munca de-o viaţă a unei familii din satul Şoimăreşti, comuna Drăgăneşti s-a ales scrumul, după ce o persoană necunoscută a dat foc plantelor uscate de pe un teren din apropiere, fără să supravegheze zona şi fără să se gândească la consecinţe. Pe lângă casa şi toate bunurile familiei au ars şi 30 de ha de vegetaţie uscată din comunele Drăgăneşti, Neamţ şi Drăguşeni din judeţul Suceava.

Focul pus la vegetaţie uscată a distrus casa şi agoniseala unei familii din Şoimăreşti, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFocul pus la vegetaţie uscată a distrus casa

 

Ieri după amiază, 15 martie, trei autospeciale şi o ambulanţă SMURD plecau în grabă din Târgu Neamţ către comuna Drăgăneşti în urma unui apel la 112. Ajunşi la faţa locului, în satul Şomăreşti, pompierii au constatat că întreaga gospodărie era deja cuprinsă de flăcări şi hectare întregi de vegetaţie uscată ardeau şi nu au mai putut decât să limiteze pagubele pentru ceilalţi vecini.

Focul pus la vegetaţie uscată a distrus casa şi agoniseala unei familii din Şoimăreşti, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Pentru a opri extinderea flăcărilor la alte locuinţe, două tractoare cu plug au creat mici şanţuri peste care să nu poată trece flăcările.

Casa familiei din Şoimăreşti a fost distrusă în întregime, iar proprietara acesteia, o femeie de 63 de ani a suferit un atac de panică, când a înţeles că a pierdut totul. Paramedicii SMURD i-au acordat îngrijiri medicale şi femeia a refuzat transportul la spital. Acum oamenii trebuie să locuiască la rude sau vecini până ce vor reuşi să-şi ridice o nouă locuinţă.

La finalul intervenţiei pompierii au stabilit că incendiul a fost rezultatul focului pus în câmp deschis pentru curăţarea ogorului de resturile vegetale, lucru interzis prin lege. Numai în primele două luni ale anului, în judeţele din nord-estul ţării au fost afectate de foc pus de diferite persoane, peste 1500 de ha, cele mai mari suprafeţe din judeţele Iaşi, Botoşani şi Neamţ.

Inspectorii ISU Suceava au anunțat că de ieri, 15 martie, au început să dea amenzi pentru cei care dau foc la vegetația uscată.

Angela Croitoru

Articolul precedentReîncep înscrierile pentru Programul Rabla Clasic
Articolul următorMara Calista, deputat PNL: „Cresc contribuțiile la fondurile private de pensii”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.