0:00

Neamț: Nereguli şi amenzi la firme de exploatare forestieră, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn cea de-a doua săptămână a lunii aprilie, inspectorii de muncă au verificat 11 firme cu activităţi în domeniul de exploatare forestieră din Neamţ atât în privinţa securităţii şi sănătăţii în muncă, cât şi pe relaţii de muncă. Cel mai important obiectiv al controalelor a fost combaterea muncii la negru în acest sector de activitate.

La majoritatea firmelor verificate au fost găsite nereguli, pentru 19 dintre acestea fiind date 15 sancţiuni contravenţionale, 7 fiind amenzi în sumă totală de 39.000 de lei, restul de 8 avertismente ce se pot transforma în sancţiuni pecuniare dacă nu se iau măsuri de conformare, potrivit informaţiilor furnizate de conducerea ITM Neamţ.

Neamț: Nereguli şi amenzi la firme de exploatare forestieră, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa unele firme, deşi angajatorii le acordaseră echipamentul de protecţie, lucrătorii nu purtau casca şi pantalonii speciali de protecţie, nu exista trusă sanitară pentru acordarea primului ajutor, nu erau desemnaţi lucrători care să acorde primul ajutor în cazul unor incidente sau accidente la locul de muncă şi lipseau semnalizările de securitate şi sănătate în muncă în parchetele şi platformele primare de exploatare a lemnului. În cazul unui angajator a fost depistată o persoană care lucra fără contract individual de muncă, una dintre amenzi fiind acordată acestei firme.

În domeniul relaţiilor de muncă au fost constatate, pe lângă practici de angajare la negru şi alte încălcări ale legislaţiei precum: faptul că nu se ţine evidenţa orelor lucrate de salariaţi sau angajatorul nu a cuprins în contractul individual de muncă cu timp parțial repartizarea programului de lucru.

Angela Croitoru

Foto: ITM Neamț

Articolul precedentTârgu Neamţ. Tânăr de 18 ani în arest la domiciliu după o tentativă de tâlhărie la beţie
Articolul următorMara Calista, deputat PNL: „Hotărârea pentru aprobarea Strategiei naționale privind drepturile persoanelor cu dizabilități ”O Românie echitabilă” 2022 – 2027 a fost publicată în Monitorul Oficial”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.