0:00

NEAMŢ: Neamţ Turism şi „Staţiunea” Neguleşti au găsit drumul spre groapă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa începutul părţii oficiale a şedinţei CJ Neamţ de joi, 19 martie, fără explicaţii clare, a fost introdus un proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special. Fireşte, proiectul, expunerea de motive şi raportul de specialitate se găseau exclusiv în mapele consilierilor. La vot, cu maximă operativitate, înainte de pauza ce pregătea votul secret pentru alte trei hotărâri, a trecut cu 33 „pentru” şi o abţinere. Doar în urma insistenţelor s-a aflat despre ce e vorba: consilierii membri ai AGA de la SC Neamţ Turism SA au fost mandataţi să decidă dizolvarea voluntară a societăţii! Neamţ Turism, născută în urma unor ambiţii (uitate şi aproape de neînţeles astăzi) prin Hotărârea CJ Neamţ nr. 176/2009, ajunge astfel la groapă, acolo unde i-a prezis consilierul Radu Tudorel. E o satisfacţie amară pentru cel care rămăsese, la un moment dat, o voce singulară în faţa altarului adevărului despre un proiect inutil, devenit o povară prea grea pentru un judeţ sărac. Teoretic, cei 7 agamani – Dionisie Dumitraşcu, Ioan Păcală, Bogdan Şendrea, Daniel Vasiliu, Costache Lupu, Aurelian Jora şi Gabriel Pavăl – confirmaţi de Ioan Păcală au la dispoziţie şi alte decizii decât dizolvarea; practic, nu au de ales.

Interesant este că pe ordinea de zi s-a aflat un aparent misterios proiect „privind luarea unor măsuri referitoare la imobilul <<Staţiunea Neguleşti>>”, care avea să fie votat în unanimitate. Enunţul esenţial se referă la abrogarea unui alineat al unui articol din HCJ de înfiinţare a Neamţ Turism. Sub denumirea înşelătoare a imobilului se ascund în realitate următoarele “obiecte” din satul Neguleşti, comuna Piatra Şoimului:

– bloc nr. 1 (corpul B) – cu excepţia bazei de tratament situată la subsol;

– rezervor carburanţi;

– clădire anexă (centrala termică + spălătorie);

– căi de comunicaţie (alei pietonale + drum de acces la staţia de epurare);

– lucrări de sistematizare verticală;

– staţie de epurare;

– canalizare menajeră;

– alimentare cu apă potabilă;

– racord termic.

Valoarea de inventar, la 31 decembrie 2014, a acestor bunuri private ale judeţului Neamţ era de 1.548.607, 39 lei. Bunurile trecuseră ca aport în natură la capitalul social al Neamţ Turism, în 2009, dar demersuri de înregistrare la Registrul Comerţului şi în Cartea Funciară nu au fost făcute niciodată!!!

Cu această hotărâre se încheie, aproape în anonimat, fără repercusiuni asupra responsabililor, şi aventura „staţiunii” care nu a existat oficial vreo clipă, pe lângă cea a pompoasei societăţi de turism. (V. COSMA)

Articolul precedentNEAMŢ: Secretarii, educaţi la Prefectură
Articolul următorAvocat Cătălin Dancu: „Copiii lui Ştefan nu sunt anchetaţi”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Cum fara tragere la raspundere? Asa ceva e de necrezut……………………….sau aceasta familie e de neinlocuit.
    Haideti domnilor ca se poate si mai jos sa facem curatenie sau nu? Oare gresesc sau a venit timpul.
    Un post de televiziune a dat dreptul la replica, are mai poti da dreptul ……..la asti care numai pentru ei…

Comentariile sunt închise.