pietricica turism

elevi deschidere 03Inspectoratul Școlar Județean Neamț a centralizat datele finale înregistrate după prima etapă rezervată înscrierii copiilor în clasa pregătitoare (23 februarie – 13 martie). Potrivit inspectorilor, au existat și cazuri unde cererile de înscriere au fost respinse.

„Este vorba despre acei copii care nu sunt din circumscripție și care nu mai au loc la școala solicitată. La nivelul județului Neamț, este vorba doar despre 35 de cereri și ele vizează școlile din mediul urban unde aglomerația este mai mare. Cu toate acestea, chiar și la oraș există câteva școli care nu și-au acoperit toate locurile după prima etapă”, a precizat prof. Florin Dimon, inspector de specialitate din cadrul IȘJ Neamț.

Chiar dacă în Neamț capacitatea de locuri disponibile pentru înscrierea în clasa pregătitoare este de 5.305 locuri, după prima etapă au rămas neocupate 1.320. Părinții pot afla rezultatele „admiterii” în clasa pregătitoare la unitățile de învățământ unde au depus cererile. Un raport complet, după prima etapă de înscrieri poate fi vizualizat și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, la secțiunea Învățământ Primar. (M. TEODOROF)