pietricica turism

spaga doctor 03ACTUALIZARE 2: Procurorul care îl anchetează pe dr. Florică Guţu pentru luare de mită a decis să nu-l ducă la arestare şi, după o reţinere de 24 de ore, a dispus împotriva lui măsura controlului judiciar pentru 30 de zile.

„În acest interval medicul are mai multe obligaţii, dar cele mai importante sunt cea de a nu se deplasa la spital şi cea de a nu profesa”, a declarat procurorul Virgil Cornea, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judeţean Neamţ.

„În rest nu am date suplimentare acum, dar cercetările continuă şi la finalizarea lor vom vedea ce rezultă din anchetă”.

ACTUALIZARE 1: Dr. Ioan Lazăr, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ, a formulat o poziţie oficială în legătură cu cazul medicului reţinut marţi seară sub acuzaţia de luare de mită. „Fiecare răspunde de ceea ce face. Le-am spus să nu mai ceară de la nimeni, nimic. Le-am trimis și hotărâre de comitet-director în acest sens. Dar eu, ca manager, nu le pot schimba mentalitatea. I-am rugat frumos să vorbească cu toată lumea ca și cum ar fi ei bolnavi și ar vrea să fie tratați de cadrele medicale. Eu nu sunt organ de coerciție, ce măsuri aș putea să iau eu?”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Neamț, dr. Ioan Lazăr. (Oana IOSUB-TOMA)

ŞTIRE INIŢIALĂ: Un medic cu vechime în secţia de ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ a fost reţinut, în seara de 17 martie, sub acuzaţia de luare de mită. Doctorul Florică Guţu a fost reclamat la poliţie de un bărbat a cărui mamă este internată în spital şi a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală complexă, după ce-a suferit o fractură la picior. Familia pacientei a scos bani din buzunar pentru a plăti plăcuţele şi suruburile necesare la operaţie, dar n-a mai avut de unde să dea cash medicului.

„Omul a venit la poliţie şi a depus reclamaţie că medicul i-a pretins, în mod repetat 1.000 de lei, am organizat un flagrant la spitalul judeţean şi l-am prins după ce primise 500 de lei”, ne-a declarat unul dintre anchetatori.

„Cazul este de competenţa Parchetului judeţean, iar procurorul care coordonează ancheta a decis să-l reţină pe doctor, pentru 24 de ore”.

Este posibil ca în cursul zilei de 18 martie, dr. Florică Guţu să fie dus în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă, mai ales dacă din datele de anchetă va rezulta că povestea cu banii „pretinşi” nu este un „incident”, ci o practică. (C. MIRCEA)

1 COMENTARIU

Comments are closed.