jandarmiVineri, 6 martie 2015, începând cu ora 18:00, pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra Neamț se va desfășura meciul de fotbal dintre echipele Ceahlăul Piatra Neamț – Pandurii Târgu Jiu, măsurile specifice de securitate și protecție a participanților la această partidă de fotbal vor fi asigurate de aproximativ 30 de jandarmi, 20 de polițiști și 30 de stewarzi. Accesul în stadion a publicului se va face începând cu ora 17:00. Jandarmii din cadrul dispozitivelor vor asigura, prin măsuri specifice, prevenirea și combaterea unor acte și fapte care pot duce la tulburarea ordinii publice înainte, pe timpul și după terminarea acestei partide, în zona imediată și apropiată a locului de desfășurare, restabilirea ordinii publice (în situația în care a fost tulburată).

În incinta arenei sportive, spectatorii sunt obligați să respecte ordinea, siguranța și regulile stabilite de organizator. Spectatorului care refuză să se supună controlului corporal sumar și al bagajelor, efectuat de personalul de ordine și siguranță, sau care săvârșește, înainte de a intra în arena sportivă ori în momentul intrării, fapte de natură penală sau contravențională în legătură cu competiția sau jocul sportiv respectiv nu i se permite accesul în arena sportivă.

Reamintim suporterilor că le este interzis să folosească, în scopul pătrunderii în incinta arenei sportive, documente de acces individualizate care nu le aparțin și care, potrivit normelor stabilite de organizator, pot fi folosite doar de către titular; dar și să ocupe alte locuri decât cele prevăzute pe documentele de acces, urmat de refuzul eliberării acestora la avertismentul verbal al reprezentanților societății specializate de protecție și pază sau al forțelor de ordine;

Spectatorii nu au voie sa introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanților la aceasta competiție sportiva. De asemenea, este interzisă afișarea de inscripții care incită la ura națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență. Participanții la aceasta manifestare sportiva trebuie sa respecte masurile stabilite de organizatori și forțele de ordine pe traseele către locul de desfășurare a meciului, în apropierea si în incinta arenei sportive.

Atunci când se impune, restabilirea ordinii publice în interiorul bazei sportive se execută de către efectivele de jandarmi, din inițiativa comandantului forțelor de ordine, cu aprobarea, după caz, a prefectului județului Neamt. Atunci când se constată că, în urma producerii unor acte de violenta, este pusă în pericol viata sau integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine și siguranță sau a celorlalți participanți, când exista indicii temeinice că participanții pregătesc sau au comis o fapta ilegala — aprobarea intervenției nu mai este necesară.

Compartiment informare și relații publice IJJ Neamţ