ttr cjConsiliul Judeţean Neamţ va participa la Târgul de Turism al României, ediția de primăvară 2015, cu un stand personalizat, în același pavilion expozițional cu Autoritatea Naţională pentru Turism, Organizaţia Patronală a Turismului Balnear, Primăria Piatra Neamţ, Primăria Târgu Neamţ, Consiliile Judeţene Alba, Harghita, Maramureş și Suceava.

Tema pe care au ales-o autoritățile județene este ”Neamţ, un tărâm de legendă”, sub egida căreia se vor prezenta trei oferte turistice – una pe ceea ce înseamnă segmentul rural, alta pe segmentul de vacanțe-timp liber, iar o a treia pe segmentul cultural și monahal.

“Vizitatorii standului vor avea ocazia să cunoască o bogată ofertă turistică a satului nemțean, cu obiceiurile, tradiţiile, arta populară și preparatele culinare reprezentative, precum şi contextul natural în care se desfășoară turismul rural, în broşura «Veşnicia s-a născut la sat». «Judeţul Neamţ – destinaţia ta de vacanţă» este un material de promovare ce va prezenta agenţiilor de turism şi vizitatorilor, diferite posibilităţi de petrecere a una, două sau trei zile în Neamț, prezentate sub forma unor pachete turistice, care includ cele mai frumoase şi mai reprezentative obiective turistice nemţene. Oferta turistică «Vacanţă în Neamţ» va pune la dispoziţia celor interesaţi, trasee turistice de pe meleagurile nemţene, de 4-5 zile, cu itinerarii, activităţi şi evenimente. Totodată, standul Judeţului Neamţ aşteaptă vizitatorii şi cu alte materiale de promovare, care le vor pune la dispoziție informaţii referitoare la ariile naturale protejate, arta populară, mănăstirile şi bisericile din zona Neamţului, muzeele şi casele memoriale, cuprinse în albume, hărți şi DVD-uri. A devenit de acum tradiție ca în stand să fie invitat câte un reprezentant al meșteșugarilor nemțeni, constituind un punct de interes pentru publicul deosebit de încântat de demonstrațiile practice şi de îndemânare ale acestuia. La această ediție, va fi prezent meşterul popular Ionela Lungu, care ne va introduce în atmosfera olăritului de altă dată, realizând obiecte tip «Ceramică de Cucuteni»”, anunță oficialii Consiliului Județean Neamț.

Ediția de primăvară a TTR are loc între 12 și 15 martie, la Romexpo. (ZCH NEWS)

Articolul precedentNEAMŢ: Jandarmii vă invită la meci! Dacă respectaţi regulile!
Articolul următorUNINOMINALUL aruncat la coş!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.