0:00

Rata de infectare în judeţul Neamţ a ajuns astăzi, 28 octombrie, la 6,26 la mie, puțin peste cea de ieri, de 6,18. De ieri și până astăzi, 232 de persoane din județul Neamț au fost testate pozitiv.

Comuna Alexandru cel Bun rămâne în top și ajunge la o incidenţă de 14,11 la mie, urmată de Gârcina (12,52) și municipiul Piatra-Neamţ (11,99). Totalul localităţilor nemţene, 26, aflate în scenariu roşu, cu o rată a infectărilor de peste 6 la mie, a rămas constant în ultimele două zile. Două comune, Ghindăoani şi Văleni, nu au avut niciun caz nou de infectare în ultimele 14 zile.

Un record pozitiv marchează ziua de 27 octombrie: în judeţul Neamţ au fost raportate 3.073 de vaccinări, din care 2.488 cu prima doză, potrivit informaţiilor furnizate de Elena Sterpu, purtătorul de cuvânt al DSP Neamţ.

Dar și un nou record nedorit: 19 decese, unul dintre bolnavii cu covid fiind găsit mort la domiciliu. Vârsta acestora este cuprinsă între 47 şi 87 de ani, trei nu aveau nicio boală asociată, dar s-au prezentat la spital în stare avansată a bolii, după 4-5 zile de stat la domiciliu cu simptome de SARS-COV-2. Cele mai multe decese au fost la SJU Piatra-Neamţ, 16, câte unul la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani şi la Spitalul Roman. Niciunul dintre decedaţi nu fusese vaccinat împotriva COVID 19 și cei cu afecțiuni cronice sufereau de diabet, boli cardio vasculare, obezitate. Numărul total al deceselor, de la începutul pandemiei, până astăzi a ajuns, în Neamţ, la 1.089, potrivit DSP Neamț.

Incidenţa pe localităţi o puteţi consulta în tabelul de mai jos.

incidenta L 28.10.2021

Angela Croitoru

Articolul precedentTânăr reţinut ca suspect în mai multe furturi
Articolul următorUn nou lot de ser Moderna ajunge astăzi în Neamț, pentru centrele de vaccinare drive-thru