NEAMŢ: Instanţa i-a luat şpaga poliţistului Timofte, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPoliţistul Dinu Dănuţ Timofte, judecat pentru trafic de influenţă şi favorizarea infractorului, a fost condamnat, în ziua de 10 martie, la 3 ani de închisoare cu suspendare. Instanţa a decis, de asemenea „confiscarea sumelor de 4.800 euro şi 3.000 lei de la inculpat”. În acelaşi dosar au fost condamnaţi Petre Hărtănescu la 2 ani şi 11 luni închisoare, cu executare, Sorin Daraban la 2 ani şi 6 luni cu suspendare şi Vasile Muzicantu la 3 ani cu suspendare.

Agentul Timofte, din Roman, căruia instanţa i-a interzis acum un an să mai ocupe funcţia de poliţist judiciar, a fost arestat la mijlocul anului 2013 şi a stat după gratii până în februarie 2014. Poliţistul a ajuns din postura de anchetator în cea de anchetat după ce şi-a făcut în cârd cu nişte hoţi de prin Buhuşi, cercetaţi pentru spargerea unei crâşme. Autorii, toţi ţigani, au intrat în graţiile poliţistului prin intermediul unor lideri ai etniei din zonă (Hărtănescu şi Daraban) judecaţi şi ei în dosar. Timofte a acceptat să-i „instruiască” pe spărgători, în aşa fel încât să găsească nişte „înlocuitori” care să ia faptele asupra lor. Dar a cerut bani pentru asta şi a şi primit (sumele pe care acum trebuie să le dea înapoi). Numai că lucrurile s-au complicat, aşa-zişii hoţi n-au mai vrut să intre în horă şi să-şi asume spargerea şi, până la urmă, au declarat ce i-a învăţat Timofte şi câţi bani a luat ca să „îndrepte organele de cercetare penală pe o pistă greşită”.

Imediat au intrat pe fir ofiţerii anticorupţie, apoi procurorii şi cariera lui Dinu Timofte – un judiciarist foarte apreciat, de altfel, s-a frânt brusc, cu arestarea lui şi apoi cu trimiterea în judecată. Decizia Tribunalului Neamţ poate fi atacată de procurorii care au anchetat cauza, în cazul în care ei consideră pedeapsa prea blândă. Verdictul final îl va da Curtea de Apel Bacău, instanţă recunoscută prin hotărârile dure pe care le dă în cazurile de corupţie. (C. MIRCEA)

Articolul precedentNEAMŢ: „Aruncător de flăcări” în bucătăria unui apartament
Articolul următorNEAMŢ: Ieftinirea medicamentelor, deocamdată doar declarativă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.