0:00

NEAMŢ: Ieftinirea medicamentelor, deocamdată doar declarativă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMinisterul Sănătății a solicitat, la finalul lunii februarie, deţinătorilor de autorizaţie de punere pe piaţă a medicamentelor să îşi actualizeze, până la data de 10 martie, toate preţurile la medicamentele de uz uman, în conformitate cu Ordinul Ministrului Sănătăţii 75/2009. Acest Ordin spune că preţul medicamentelor trebuie să fie mai mic sau cel mult egal cu cel mai mic preţ al aceluiaşi medicament din 12 ţări: Republica Cehă, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Austria, Belgia, Italia, Lituania, Spania, Grecia şi Germania.

„Noi într-o perioadă foarte scurtă vom modifica fiecare preţ în parte, astfel încât un nou catalog al medicamentelor va fi gata după Paşte. Medicamentele se vor regăsi la preţuri coborâte. Prețurile să fie calculate conform ordinului și foarte cinstit și îi avertizez pe toți că ministerul va avea posibilitatea de a verifica”, a spus Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății.

„Noi am ieftini cu mare drag, că doar nu dăm din buzunarul nostru, dar n-am primit nimic oficial în acest sens. Nici de la Casa de Asigurări, nici de la Ministerul Sănătății. Chiar astăzi a venit o bătrână să întrebe dacă sunt mai ieftine medicamentele. Nu, nu sunt”, a declarat un farmacist dintr-un lanț celebru de farmacii din Piatra Neamț.

Dacă ieftinirea medicamentelor se va realiza până la urmă, românii se vor bucura de tratamente cu până la 20% mai ieftine. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentNEAMŢ: Instanţa i-a luat şpaga poliţistului Timofte
Articolul următorNEAMŢ: Vrei calculator, dar nu ai bani? Poţi avea o şansă!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.