0:00

Contestațiile au adus note de trecere pentru alți 34 absolvenți de liceu care au susținut bacalaureatul de toamnă în Neamț. Notele finale au fost publicate astăzi, 3 septembrie și sunt 202 candidați care au minim media 6 (față de 168 inițial), din cei 599 prezenți (din 718 înscriși). Promovabilitatea a urcat la 28,13% din totalul celor înscriși (23,4% inițial), iar dacă raportăm la numărul celor prezenți rezultă 33,72% promovabilitate (28,1% inițial).

Cea mai mare notă la sesiunea de toamnă este 9,6 și a fost obținută de un absolvent de mate-info din promoție anterioară de la Colegiul Național „Petru Rareș”, urmată de 9,16 obținută de un absolvent de mate-info din acest an de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Târgu Neamț și de nota 9 primită de un absolvent de anul acesta de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”, de la protecția mediului, restul fiind note de la 8 în jos. Au fost și 3 candidați eliminați, din care unul absolvent din acest an al Liceului de Arte „Victor Brauner” și doi din serii anterioare de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamț și Liceul Economic „Alexandru Ioan Cuza” Piatra-Neamț. Notele pot fi aflate aici .

La nivel național promovabilitatea este de 35,4% (față de 32,5% inițial), după cum a precizat ministrul Educației, care a adăugat că este cea mai mare rată la sesiunea de toamnă din anul 2009 până acum.

C.I.

Articolul precedentPreședintele PNL Neamț anunță deschiderea unei grădinițe la Negrești
Articolul următorTrupul unui bărbat descoperit în albia râului Cracău