reclama autocenter

hot masina 01Vasile Florin Bîrsan, de 24 de ani, din Piatra-Neamţ a fost arestat de magistraţii de la Judecătoria Piatra-Neamţ, în după- amiaza de 2 aprilie. El este acuzat de furt calificat şi conducere fără permis, după ce, în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie a furat o Dacia Solenza şi o Dacia 1310, le-a condus câteva sute de metri şi le-a abandonat . Bîrsan nu s-a putut abţine şi a furat radiocasetofonul din una din maşini, dar şi încă o maşină. Tot Dacia, că aşa e el „patriot” şi nu suportă alte mărci.

„În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că în aceeași noapte tânărul ar mai fi sustras un autoturism marca Dacia Break de pe strada D. Leonida, acesta fiind găsit abandonat pe str. Rozelor din municipiul Piatra Neamț”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Reamintim faptul că aceeași persoană a fost depistată și reținută pentru 24 de ore de polițiștii nemțeni, în data de 10.03.2015, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni”.

Dacă în luna martie – când a furat tot o Dacia, a condus-o prin oraş, a avariat-o şi apoi a abandonat-o nu înainte de a fura toate sculele din portbagaj – judecătorii l-au lăsat în libertate pe Bîrsan, de data asta l-au trimis după gratii pentru 30 de zile. Mai ales că exista riscul ca, în timpul plimbărilor sale nocturne, individul să accidenteze pe cineva, pentru că nu ştie să conducă.

Pentru a preveni furturile de şi din maşini, poliţiştii sfătuiesc cetăţenii să-şi monteze sisteme de alarmă şi să nu lase la vedere, în autoturism, obiecte de valoare care-i pot tenta pe hoţi. O idee bună ar fi inscripţionarea numărului de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (jante, casetofoane, baterie, aparate antiradar) pentru a le recunoaşte uşor în cazul unui furt. (C. MIRCEA)

Articolul precedentBACĂU: Peşte recuperat de la braconieri
Articolul următorACTUALIZARE Poliţiştii denunţaţi de Voroneanu, propuşi la arestare preventivă!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.