braconaj 01* Peste 70 de kg de pește, pescuite în condiții ilegale de trei tineri din comuna Horgești, au fost redate mediului natural, în urma unei acțiuni desfășurate de polițiști pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol. Polițiștii din comuna Horgești au desfășurat la data de 01 aprilie a.c., între orele 22.00-02.00, o acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol. În cadrul acțiunii au fost depistați în flagrant trei bărbați, de 22, 23 și 30 de ani, toți din comună, care cu ajutorul unei bărci pneumatice au întins pe luciul de apă al iazului piscicol Horgești o plasă tip monofilament cu lungimea de 50 m și lățimea de 1,5 m. În plasa monofilamnet a fost identificata cantitatea de 72 kg de pește din speciile crap, șalău, novac și caras, care a fost redată mediului acvatic în prezenta administratorului societății. Plasa monofilament și barca pneumatică au fost ridicate în vederea confiscării. In cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul savârșirea infracțiunilor de deținere de plasă monofilament și furt calificat.

* Polițiștii au recuperat, în urma cercetărilor efectaute, 15 arbori din specia tuia, sustrași de doi tineri din gospodăria unui bărbat din comuna Mărgineni. La data de 1 aprilie a.c., un bărbat de 54 de ani, din comuna Mărgineni, i-a sesizat pe polițiști cu privire la faptul că în noaptea de 29 – 30.03.2015, persoane necunoscute i-au sustras un număr de 15 copaci, specia tuia, ce erau plantaţi pe lângă gardul împrejmuitor al locuinţei sale. În urma investigațiilor efectuate în baza sesizării, polițiștii au identificat și depistat un minor de 17 ani și un tânăr de 18 ani, ambii din comună, bănuiți de comiterea faptei. Copacii sustrași, în valoare de 800 de lei, au fost recuperați și restituiți părții vătămate. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

* Patru bărbați din comuna Sarata sunt cercetați de polițiști pentru furt calificat, instigare la furt calificat și complicitate la furt calificat, după ce aceștia au sustras dintr-o locuință bunuri în valoare de 4800 de lei. La data de 1 aprilie a.c., polițiștii din comuna Sarata au soluționat un furt din locuință, reclamat la data de 31 martie a.c., de către un bărbat de 55 de ani. Din cercetările polițiștilor a rezultat că în noaptea de 30/31 martie a.c., doi localnici de 20 și 25 de ani, instigați de un bărbat de 75 de ani, din aceeași comună care cunoștea faptul că persoana vătămată deține bunuri intr-o anexă a gospodăriei, ar fi pătruns prin efracție în beciul locuinței și ar fi sustras patru butoaie din fibră de sticlă. Cei doi ar fi transportat bunurile sustrase cu ajutorul unui bărbat de 52 de ani din localitate, la locuința acestuia, care urma să achite pentru bunurile în cauză suma de 300 de lei. Cele patru butoaie din fibră de sticlă, cu capacitatea de 1000 litri fiecare, în valoare totală de 4800 de lei au fost recuperate și restituite persoanei vătămate. In cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, instigare la infracțiunea de furt calificat şi complicitate la infracțiunea de furt calificat.

* Polițiștii din comuna Gioseni au depistat, la data de 1 aprilie a.c., doi bărbați de 24 și 30 de ani, din comună, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Din cercetări a rezultat că în noaptea de 27/28 martie a.c., cei doi ar fi sustras din gospodăria unui bărbat de 73 de ani, din comună, 7 păsări și aproximativ 10 litri de vin. Cei doi bănuiți au recunoscut fapta comisă, iar în cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Compartimentul de Relații Publice al IPJ Bacău

Articolul precedentSUCEAVA: Consilier local prins în ofsaid de ANI
Articolul următorNEAMŢ: Hoţ la superlativ – 3 maşini în aceeaşi noapte
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.