Tapu GabrielFostul atacant Gabriel Țapu, organizator de competiţii la echipa de fotbal de liga a treia Sport Club Municipal Petrotub Roman, a fost desemnat antrenor principal la formaţia romaşcană. Postura de antrenor secund îi va rămâne, în continuare, lui Iosif Susanu. Gabi Țapu îi succede în funcție lui Valentin Avădanei, al cărui contract a expirat anul trecut, la finalul turului Ligii a III-a și care n-a mai fost prelungit. Consilierii locali romașcani au alocat și bugetul pentru anul 2015 formației locale de fotbal, 600.000 de lei. Aleșii romașcani au pus, însă, condiții pentru ca toată suma să fie plătită clubului de fotbal, condus de Marcel Benchea:

”Suma va fi dată pe baza unui contract de finanţare. Acesta ar trebui să aibă în anexă un proiect care să cuprindă obiectivele clubului pentru anul 2015. Dacă obiectivele nu vor fi îndeplinite până la jumătatea anului, atunci se va putea schimba finanţarea”, conform declarației lui Mihai Plaii, directorul economic al Primăriei Roman.

„Obiectivul a fost la începutul campionatului participarea echipei în play-off. Estimăm că acești bani vor asigura finanţarea activităţii până la 30 iunie 2015, când campionatul actual se va încheia, inclusiv şi plata salariilor pentru decembrie. La acea dată, în funcţie de rezultatele obţinute şi posibilităţile de finanţare, vom lua, împreună, o decizie privind viitorul acestei entităţi sportive”, a declarat Marcel Benchea, președintele grupării romașcane. (Mihai STOIAN)