NEAMŢ: Florile la control, la început de primăvară, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAutoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a desfășurat luna aceasta, între 2 și 6 martie, o acțiune de verificare a comercianților de flori, plante de apartament și de grădină, ornamente florale și alte materiale destinate întreținerii acestora (pământ de flori, produse pentru îngrijirea plantelor, îngrășăminte), vândute direct și online.

La nivel național, au fost verificați 889 operatori economici, dintre care 882 cu vânzare directă și 7 cu vânzare online. La 688 dintre cei cu vânzare directă s-au depistat abateri de la prevederile legale. În total, s-au aplicat 768 de sancțiuni, dintre care 413 amenzi contravenționale în valoare de 939.300 lei și 355 avertismente.

În județul Neamț s-au găsit flori la ghiveci fără etichete care să ofere consumatorilor informații privind denumirea și natura produsului, (genul, specia, soiul, varietatea), denumirea și/ sau marca producătorului/ ambalatorului, recomandări de îngrijire și păstrare/ întreținere. De asemenea, tot în județul Neamț, s-au constatat abateri privind traducerea în limba română a informării consumatorilor, dar și abateri privind afișarea plachetei cu „Telefonul Consumatorilor – 021 9551”.

Cât despre vânzarea online, din cele 7 site-uri verificate la nivel național, la 5 dintre ele s-au depistat abateri de la prevederile legale. Unul dintre ele era din județul Neamț și erau prezentate diverse aranjamente florale, fără a se informa consumatorii despre prețul și componența acestora. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentNEAMŢ: Îl mai ţineţi minte pe dr. Ion Niculicea? E şef mare la Bucureşti!
Articolul următorColegiul Medicilor a dat sancțiuni
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.