0:00

NEAMŢ: Expoziţie Liliana Matasă – Vasile Soponariu la Muzeul de Artă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMuzeul de Artă din Piatra-Neamţ organizează în perioada 17 aprilie – 17 mai expoziţia: Sculptură-Vasile Soponariu, Fotografie-Liliana Matasă, eveniment care va avea vernisajul vineri, 17 aprilie 2015, ora 18:00.

Liliana Matasă născută la Piatra-Neamţ, descendentă din familia preotului şi arheologului Constantin Matasă, s-a consacrat ca artist vizual în spaţiul cultural sud-american, în Venezuela unde a studiat la Facultatea de Arte Vizuale şi a absolvit masteratul în arte grafice. A participat cu succes în expoziţii personale şi colective în Venezuela, Mexic, Columbia, Spania, Japonia, Australia. În Piatra-Neamţ a deschis mai multe expoziţii personale, trei dintre ele la Muzeul de Artă şi a donat numeroase lucrări. Experienţele multiculturale multiple au îndreptat interesul artistei de la tehnicile tradiţionale ale picturii de şevalet spre zone artistice complexe cum ar fi: gravura, ceramica, colajul şi fotografia. Lucrările din expoziţie sunt realizate în Statele Unite unde Liliana Matasă trăieşte şi creează în prezent.

Vasile Soponariu, nemţean de asemenea, a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, secţia sculptură şi s-a afirmat în expoziţii municipale, anuale şi de grup, naţionale. Consacrarea i-au adus-o şi expoziţiile personale deschise în Bucureşti, la Galeriile Căminul Artei şi Galateea, la Muzeul de Artă din Craiova şi cel din Constanţa. A fost distins cu premii pentru sculptură la Bienala de Artă din Târgovişte şi Buzău şi Premiul UAP pentru Artele Focului, Bucureşti. Lucrările lui Vasile Soponariu sunt rezultatul imaginaţiei şi inteligenţei sculptorului, au multă elocvenţă şi rafinament. Varietatea materialelor asociate în realizarea compoziţiilor conferă un aer de nobleţe şi o preţiozitate deosebită.

Vă invităm la această expoziţie inedită, unde fotografiile Lilianei Matasă şi sculpturile lui Vasile Soponariu se întâlnesc pentru a transmite emoţii estetice privitorilor. (muzeograf Violeta DINU)

Articolul precedentMOLDOVA: Temperaturi oscilante şi precipitaţii din belşug!
Articolul următorACTUALIZARE FC Ceahlăul – Gaz Metan 0 – 0 Ze Maria: „Ne place mai mult în deplasare!”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.